Bulgar ırkçılar 'Türklere ölüm' sloganlarıyla yürüdü

Bulgaristan'da 90'lı yılları hatırlatan gösteriler düzenleniyor. Yabancı ve Türk düşmanı ırkçılar 'Türklere ölüm' sloganlarıyla yürüdü

Google Haberlere Abone ol
Bulgar ırkçılar 'Türklere ölüm' sloganlarıyla yürüdü
Sonhaberler / Haber Merkezi

Bulgaristan'da yabancı düşmanı “Ulusal Direniş” adlı bir örgütün organizasyonunda başkent Sofya, Burgaz ve Harmanlı’da sığınmacılar ve Türk karşıtı yürüyüş ve gösteriler düzenlendi.

Sofya merkezinde Sveta Nedelya meydanında toplanan göstericiler, “Dedelerimiz görevini yerine getirmişti. Şimdi sıra bizde” yazılı pankart açarak, “Türklere Ölüm” ve “Bulgaristan Bulgarlarındır, yabancılar dışarı” sloganları attılar.

Yüzlerce gencin katıldığı gösteride konuşan Ulusal Direniş lideri Petar Nizamov, Bulgaristan’daki "camilerin silah depoları olduğunu” belirterek, “Başbakan Boyko Borisov’un hükümeti, Bulgarların evlerine istenmeyen, kökü ve geliş amacı bilinmeyen şüpheli yabancılar yerleştirmek istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

Bir süre önce Türkiye sınırı yakınlarında yasa dışı yollardan giriş yapan Arap ve Afrika kökenli sığınmacıları yakalayıp, kollarına kelepçe takan bir çetenin liderliğini yapmaktan hakkında soruşturma yürütülen Nizamov, bu çetelerin tüm ülkede “devletin sağlayamadığı güvenliği sağlayacaklarını” öne sürdü.

Daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşe başlayan ve Sofya’da tek olan Banya Başı Camisi'nin önünden geçen kalabalık burada Türklere kin ve nefret sloganları attı.
Göstericiler gündüz saatlerinde sığınmacıların toplandığı Mariya Luiza Caddesi'nde yaptıkları yürüyüşünü tamamlamadan önce, Sofya’da yaklaşık 3 bin sığınmacıyı barındıran 3 mülteci kampının kapatılması ve burada yaşayan yabancıların sınır dışı edilmesi için hükümete iki hafta süre verdi.

Yaklaşık 3 bin 500 sığınmacının bulunduğu Harmanlı’da daha küçük çaplı bir gösteri düzenleyen ırkçılar, Burgaz şehrinde de bölgede yeni sığınmacı kampları kurulacağı iddiasına tepki gösterdi.


 

Yorumlar

Taner Beyler yalnız pankartta çingenelere ölüm yazıyor türklere değil.