400 bin liralık kırtasiye malzemesini öğrencilere bağışladı

Nazilli’de, 33 yıl emek verdiği kırtasiye dükkanını 5 yıl önce kapatan Hakan İsen, elinde kalan 400 bin TL’lik kırtasiye malzemesini ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.Milli Eğitim Müdürlüğü, Okullar ve muhtarlarla iletişime geçen...

Google Haberlere Abone ol
400 bin liralık kırtasiye malzemesini öğrencilere bağışladı

Nazilli’de, 33 yıl emek verdiği kırtasiye dükkanını 5 yıl önce kapatan Hakan İsen, elinde kalan 400 bin TL’lik kırtasiye malzemesini ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Okullar ve muhtarlarla iletişime geçen İsen, kurumların gönderdiği vatandaşlara yaşı ve sınıflarına göre hazırladığı kırtasiye malzemelerini hediye ediyor.

Elinde yaklaşık 400 bin TL’lik kırtasiye malzemesi olduğunu bunları hurdaya vermek yerine, böyle bir yol seçtiği için huzurlu olduğunu ifade eden Hakan İsen, “Nazilli’de 1983’den bu yana yaptığım kırtasiye mesleğini 2012 yılında sonlandırdım. 2012 yılından bu yana da emeklilik üzerine danışmanlık işi yapıyorum. Fakat yeni başladığım iş için kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dükkanı kullanınca büyük sıkıntı yaşadım. Kırtasiyecilikten kalan malların bulunduğu ortamda yeni yaptığım işin bir arada yürümediğine karar kıldım. İş değişikliği nedeniyle elimizde kalan bu kırtasiye mallarını hurdaya vermek istedim. Ancak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtma düşüncesi ile bazı yerlere danıştım. Yaklaşık 400 bin TL’lik malım var. Kitap, defter, kalem ve yardımcı kaynaklar gibi malzemeler var. Bunların tamamını ihtiyaç sahiplerine hediye edeceğim. Ücretsiz dağıtıyorum. Kimlerin ne kadar işine yarar bilmem ama yeni işim için bunu yapacağım. Bunları hurdaya versem 5-6 bin TL alırdım ama onun yerine vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek istedim. Bunu 33 yıl emek verdiğim, parasını kazandığım mesleğime diyet olarak görüyorum” dedi.

Meslektaşlarını da düşündü

Hakan İsen, meslektaşlarının zarar görmemesi için bu dağıtım işini okul sezonunun başlamasından 15 gün sonraya bıraktığını ifade ederek, bütün ihtiyaç sahiplerini Nazilli Uzunçarşı’da bulunan dükkanına beklediğini belirtti. İhtiyaç sahiplerinin kendisine 05558005106 nolu ulaşmalarını istedi.

Yorumlar