Karacoşkun 3. Turizm Şûrası’na Katıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Turizm Şurasına katıldı.Kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, turizm meslek örgütleri, sivil...

Google Haberlere Abone ol
Karacoşkun 3. Turizm Şûrası’na Katıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Turizm Şurasına katıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere geniş bir katılımın sağlandığı programın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmin çeşitli dallarında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şuradaki konuşmasında, 2. Dünya Savaşı sonrasında büyük atılım gösteren turizm sektörünün dünya ekonomisine olan büyük katkısını dile getirdi. Turizm anlayışının faklı bir yola girdiğini belirten Erdoğan, insanların artık sadece eğlenmek amaçlı seyahat etmediklerini bunun yanında gittikleri yerleri dilleri, dinleri, yemekleri, doğası ve kültürel özellikleri gibi çok yönlü tanımak hatta bu atmosfer içinde bizzat yaşamak istediklerini ifade etti. Turizm sektörünün çok hassas olduğunu, bölgedeki ve ülkedeki gelişmelerden hemen etkilendiğini belirten Erdoğan; Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylardan, terör eylemlerinden ve darbe girişiminden dolayı ülkemiz turizminin olumsuz yönde etkilendiği sözlerine ekledi. Ancak bu olumsuzluklara rağmen ülkemizin kapısını çalan herkesi "Tanrı misafiri" olarak kabul ettiğini belirtti.

İlk oturumu bugün başlayan şura, 3 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek. Şurada, turizm sektörünün mevcut durumu değerlendirilerek turizm sektörünü geliştirmeye yönelik çalışmalarda izlenecek yollarla ilgili fikir alışverişinde bulunulması ve böylelikle turizm sektörününün zirveye taşınması amaçlanıyor.

Yorumlar