Gerçeği aratmayan UMKE tatbikatı Mucur ilçesinde yapıldı

Gerçeği aratmayan 9. Bölge UMKE eğitim tatbikatı Mucur İlçesi Köme mevkiinde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gerçeği aratmayan UMKE tatbikatı Mucur ilçesinde yapıldı

Gerçeği aratmayan 9. Bölge UMKE eğitim tatbikatı Mucur İlçesi Köme mevkiinde yapıldı.

Kırşehir’de düzenlenen 9. Bölge eğitim tatbikatına Ankara, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kastamonu illerinden görevlendirilen 175 UMKE gönüllüsü katıldı.

Kırşehir’de 3 gece 4 gündüz olmak üzere gerçekleştirilen tatbikatta olası afet durumları için hazırlık yapıldı.

Düzenlenen tatbikat hakkında bilgi veren UMKE ve Afet Birim Sorumlusu Feyzullah Çetin, öğrencilerin de gönüllü olarak kazandırıldığını söyledi.

Afet Durumlarının nasıl yönetileceğinin öğretildiği kamp ve tatbikatla ilgili bilgi veren Çetin, “Üç gece 4 gün olmak üzere zor koşullarda hayatı idame, kampçılık, dağcılık, triaj, olay yeri yönetimi ve tatbikat hazırlıkları ile birlikte parametrik son sınıf öğrencilerini de aramıza kazandırdık.

175 kişilik bir gurupla soğuk hava şartlarında arkadaşlarımız afet ve olağan dışı durumları nasıl yöneteceğini ve tıbbi müdahalenin nasıl yapılacağını ve kendi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarının eğitimlerini aldılar”dedi

Özel Harekat ve Bordo Berelilere verilen eğitimlerin de tatbikatta verildiğini ifade eden Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özel Harekat ve Bordo Berelilere Ankara tarafından verilen eğitim kamp alanında tatbik edildi. 2. Eğitmen olan il Kırşehir olacak. Gönüllü arkadaşlarımıza olay yeri güvenli hale geldikten sonra triaj ekibi ile birlikte ambulans ekipleri olay yerine girerek hastaların tahliyesini sağlıyor”

Düzenlenen tatbikatın hem eğitim hem de kamp şekline dönüştüğünü ifade eden İl Sağlık Müdür vekili Bekir Demirbaş ise, kampların olası durumlar için önemli olduğunu belirterek ekiplerin afetlere karşı daha hazır olduğunu ifade etti.

Yorumlar