Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:

TÜYAP Anadolu Fuarı A.Ş. tarafından organize edilen SANTEK 2017 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılmasıyla, Londra’dan çıkan bir insan Pekin’e kadar kesintisiz seyahat edebilecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:

TÜYAP Anadolu Fuarı A.Ş. tarafından organize edilen SANTEK 2017 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılmasıyla, Londra’dan çıkan bir insan Pekin’e kadar kesintisiz seyahat edebilecek” dedi.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve çok sayıda sanayici katıldı.

“2003 ve 2016 arasında Türkiye 5.8 büyüdü”

Açılışta konuşam Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bu ülke için çalışan müteşebbisler sayesinde Türkiye 2017’nin birinci çeyreğini yüzde 5.2 ikinci çeyreğini de yüzde 5.1 büyüme ile kapattı. Bu dünyada Çin ve Hindistan’dan sonraki üçüncü büyüme rakamı. Her şeye rağmen ülkemizi büyütmeye insanımızın refah seviyesini arttırmaya hiç durmadan devam edeceğiz: 2003 ve 2016 arasında Türkiye 5.8 büyümüş oldu. Bu büyümede sanayinin önemini hiçbir zaman unutamayız.” dedi

“Londra’da yüklenen bir konteyner, Pekin’e kadar kesintisiz gidebilecek”

Büyük projelerimiz devam ediyor diyen Işık, “Önceki gün Cumhurbaşkanımız Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılışını yaptı. Çin’den Pekin’den Londra’ya kadar şu anda mevcut olan Rusya üzerinde geçen hat tam 7 bin kilometre kısalıyor. Normalde lojistikte 30 günden fazla süren aktarım süresi 15 güne iniyor. Türkiye bu noktada inanılmaz bir merkez haline geldi. İşte bunlar vizyoner çalışmaların bir sonucu. Eğer Marmaray yapılmasaydı. Bu proje eksik kalırdı. Hattın tamamlanması ile birlikte Londra’dan çıkan bir insan Pekin’e kadar kesintisiz seyahat edebilecek. Londra’da yüklenen bir konteyner, Pekin’e kadar kesintisiz gidebilecek” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Kocaeli AR-GE’de Türkiye’ye modellik yapabilecek en önemli şehirlerden bir tanesi. Biz sanayicilerimiz tüccarımız ve üreticilerimiz ile bugüne kadar müşterek çok güzel çalışmalarımız var. Beraber olarak ürettiğimiz çok güzel hizmetler var. Hep birlikte bu kenti ileriye büyük Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetin önüne geçirmeye çalışıyoruz. Çağdaş medeniyete öncülük yapma hedefimiz var” diye konuştu.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında “ Kocaeli önemli bir sanayi şehri. Bu sanayi şehri olma özelliğini ticari alanlarda turizm alanında ve diğer sektörlerde de hıza geliştiren bir kent. Bu özelliğinin daha iyi bir noktaya gelebilmesi açışından bu fuar çok önemli. Özellikle bölgedeki sanayicilerimizin ürünlerinin geliştirilmesi ihtiyaç duyulan noktalardan nelerin nasıl yapılması konusunda karışlıklı iş birliğin yapılmasına fırsat veren bir organizasyon “Kocaeli önemli bir sanayi şehri. Kocaeli diğer sektörlerde de hızla gelişiyor. Özellikle ülkemizde son yıllarda bazı ürünlerin kendi milli ürünlerimiz olması yönünde değerli çalışmalar gerçekleştirildi. Özellikle savunma sanayimiz olmak üzere birçok alanda önemli adımlar atıldı. Temennimiz yerli sanayinin daha üst noktalara gelmesidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve ve protokol üyerleri fuarın açılış kurdelesini keserek, fuarı dolaştılar.

Yorumlar