Palandökeni mesken tutan "Dağların Aslanı" madalyaya doymuyor

- Avrupa ve dünyada dağ koşuşu alanında elde ettiği önemli derecelerle rekorlar kıran ve çoğunluğu altın olmak üzere 50'ye yakın madalya kazanan milli atlet Ahmet Arslan, Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda 12 yıldır antrenman yapıyor - Milli atlet Arslan: "Katıldığım özel yarışlarda 50'ye yakın uluslararası madalya aldım. Yine başarılarıma her geçen gün yenilerini ekleyerek devam ediyorum. Temmuz ayında 7. kez Avrupa şampiyonluğu hedefliyorum" - "Antrenörümün önerisiyle 12 yıldır Erzurum'da kamp yapıyorum. En önemli başarılarımı ve şampiyonluklarımı Erzurum'da yaptığım hazırlıklardan sonra kazandım"

Google Haberlere Abone ol
Palandökeni mesken tutan "Dağların Aslanı" madalyaya doymuyor

ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - FAHRETTİN GÖK - Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda 12 yıldır antrenman yapan milli atlet Ahmet Arslan, bu sürede katıldığı dağ koşusu yarışlarında çoğunluğu altın olmak üzere 50'ye yakın madalya kazanıp, rekorlar kırdı.

"Dağların Aslanı" lakaplı Ahmet Arslan, yeni madalya ve rekorlar için çalışmalarına devam ediyor.

Fransa'da 2007 yılında Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda ilk kez Avrupa şampiyonu olduktan sonra milli atlet, 2008 yılında Almanya'da, 2009'da Avusturya'da, 2010 yılında Bulgaristan'da, 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye'de üst üste şampiyonluklar elde etti.

İsviçre'de 2008 yılındaki Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'nda üçüncü, 2011'de Arnavutluk'ta ikinci olan ve Bulgaristan'da 2016 yılında tekrar üçüncülük kürsüsüne çıkan Ahmet Arslan, Grand Prix Serisi Dünya Şampiyonaları'nda da 2010 ve 2011'de altın madalyaya uzandı.


- Ahmet Arslan: "12 yıldır Erzurum'da kamp yapıyorum"


Çeşitli ülkelerde yapılan Redbull 400 yarışlarında da rekor kırıp, 11 kez üst üste şampiyon olma başarısı gösteren Ahmet Arslan, AA muhabirine, öğretmeninin keşfiyle 17 yıl önce atletizme başladığını ve 12 yıldır dağ koşularına Erzurum'da hazırlandığını söyledi.

Ahmet Arslan, dağ koşusu branşında elde ettiği başarıları anlatarak, şunları kaydetti:

"Katıldığım özel yarışlarda 50'ye yakın uluslararası madalya aldım. Yine başarılarıma her geçen gün yenilerini ekleyerek devam ediyorum. Temmuz ayında 7. kez Avrupa şampiyonluğu hedefliyorum. Eğer şampiyon olursam 'ultra maraton' ve 'ultra sky maraton' dediğimiz dağ koşusunun farklı versiyonları olan yarışlara geçiş yapacağım."

Milli atlet, kazandığı başarıların ardından medyada "Dağların arslanı" olarak anıldığını dile getirerek, "Soyadım Arslan ve dağlarda koşuyorum. Güzel bir uyum oldu. Bu ismi ben de çok severek ve beğenerek kullanıyorum. Antrenörümün önerisiyle 12 yıldır Erzurum'da kamp yapıyorum. En önemli başarılarımı ve şampiyonluklarımı Erzurum'da yaptığım hazırlıklardan sonra kazandım." ifadelerini kullandı.

Erzurum'da 2 bin 400 rakımdan 3 bin 200 Ejder tepesine kadar rakımda antrenmanlarını sürdürdüğünü belirten Arslan, "Palandöken'de çok zorlu çıkışlar var buralarda keyif alarak koşuyorum. Bu çalışmalar, yarışlarda bana çok büyük avantaj sağlıyor." diye konuştu.

Yorumlar