Ankara'da 2 gazinin darbedilmesi

- Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Aylar: - "Bu olayın terör olayı olarak ele alınmasını istiyoruz. Çünkü gazi arkadaşlarımız, daha 2016'da bu vatan için bacaklarını kaybettiler, engelli hale geldiler. Bu arkadaşlarımıza yapılan olay, bizim kanaatimizce terördür"

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da 2 gazinin darbedilmesi

ANKARA (AA) - Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, "Bu olayın terör olayı olarak ele alınmasını istiyoruz. Çünkü gazi arkadaşlarımız, daha 2016'da bu vatan için bacaklarını kaybettiler, engelli hale geldiler. Bu arkadaşlarımıza yapılan olay, bizim kanaatimizce terördür." dedi.

Aylar, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nda, Ankara'da 2 gazinin darbedildiği olaya ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye için canını, bedenini vermiş, bedel ödemiş ve vatan için en önde koşmuş şehit ve gazileri hedef alan saldırıyı kınadıklarını belirten Aylar, saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Aylar, gazi ve şehitliği Allah'ın lütfettiği bir makam olarak gördüklerini vurgulayarak, yaşanan olayın vatan için bedel ödemiş tüm gazileri derinden üzdüğünü bildirdi.

Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı olarak olayla ilgili şikayette bulunduklarını aktaran Aylar, "Avukatlarımız, girişimlerini pazartesi günü itibarıyla yaptılar. Davanın ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız ve olayın terör suçuyla bağdaştırılarak ceza verilmesini isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Olayın yalnızca trafik magandalığı olarak görülmemesi gerektiğine işaret eden Aylar, "Bu olayın, terör olayı olarak ele alınmasını istiyoruz. Çünkü gazi arkadaşlarımız, daha 2016'da bu vatan için bacaklarını kaybettiler, engelli hale geldiler. Bu arkadaşlarımıza yapılan olay, bizim kanaatimizce terördür." diye konuştu.

Aylar, benzer şeylerin bir daha yaşanmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan olayın takipçisi olmasını talep etti.

Yorumlar