PKK ve Haşdi Şabi Şengal'i paylaştı

PKK ile Haşdi Şabi'nin Musul'un Şengal kentini aralarında bölüştüğü ortaya çıktı. Örgütün Şengal kaymakamlığına kendi adamını atadığı, diğer kurumlara ise Haşdi Şabi'nin adamlarını atadığı belirtiliyor. Kuzey Irak medyası, iki tarafından anlaşarak şehri kendi aralarında paylaştığını aktardı. Öte yandan Irak merkezi yönetimi, Musul Valisini 'yolsuzluk' nedeniyle görevden aldı.

Google Haberlere Abone ol
PKK ve Haşdi Şabi Şengal'i paylaştı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK ile Irak hükümeti tarafından desteklenen milis gücü Haşdi Şabi'nin Şengal'de işbirliği yaptığı iddia edildi. Kuzey Irak medyasında yer alan haberlere göre, terör örgütü PKK ile Haşdi Şabi, Şengal'i kendi aralarında paylaştı.

Şengal’de bulunan PKK'ya bağlı güçlerin Haşdi Şabi ile Şengal'deki kamu görevlerine ‘atama’ yaptığı öğrenildi. Musul yerel yönetimi, Şengal ve Irak ordusu komutanlarının onayı alınmadan PKK'ya yakın Fehed Hamd adlı kişinin ‘Şengal Kaymakamı’ olarak göreve başladığı belirtildi. 

Haşdi Şabi komutanlarından Hudeda Cuke’nin ise Sınune Nahiye Müdürlüğü görevine getirildiği ifade edildi. Şengal'deki Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Haydar Şeşo, “Şengal'de yaşananlar Irak Ordusu ve Şengal halkının onay alınmadan yapılıyor. Söz konusu önemli makamlar Şengal halkının rızası alınmadan doldurulmuş durumda” açıklamasında bulundu. Haşdi Şabi ile Irak Ordusu 17 Ekim'de çatışmasız bir şekilde Şengal kent merkezi ve Sınune nahiyesine girmişti.

Rûdaw'a konuşan Ninova İl Meclis Başkanı Seydu Şengali, Şengal'deki değişikliklerin ne kendilerinin ne de Ninova İl Meclisi’nin görüşünün alınarak yapıldığını belirterek, “Bu gelişmelerden rahatsızız” dedi. Haşdi Şabi'nin gelmesiyle Duhok'a yerleşen Sınune Nahiye Müdürü Nayif Seydo, Musul Valiliği ile Ninova İl Meclisi'nin söz konusu makamlara henüz resmi olarak kimseyi atamadığını kaydetti.

Nayif Seydo, “Halen meşru nahiye müdürü benim. Onların benim yerime belirlediği şahıs Haşdi Şabi içinde komutan olan Ezidi bir kişidir” diye konuştu.

BAĞDAT YÖNETİMİ MUSUL VALİSİNİ GÖREVDEN ALDI

Musul Valisi Nevfel el-Akub'un "yolsuzluk ve kamu malına zarar verdiği" gerekçesiyle görevden alındığı bildirildi.

Musul Vilayet Meclisi üyesi Hasan es-Sabavi, yaptığı açıklamada, "Musul Vilayet Meclisi, valinin gıyabında görevden alınmasına karar verdi." dedi.

Sabavi, vali hakkındaki kararın "yolsuzluk ve kamu mallarına zarar verdiği" için oy çokluğuyla alındığını belirtti.

Yorumlar