Diyarbakır’da ‘Geleneksel İslam Sanatları’ sergisi açıldı

Diyarbakır Ninova Park Alışveriş Merkezi, İlim Yayma Cemiyeti’nin “Geleneksel İslam Sanatları” sergisine ev sahipliği yaptı.Diyarbakır’da çeşitli sergilere ev sahipliği yapan Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde İlim Yayma Cemiyeti...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da ‘Geleneksel İslam Sanatları’ sergisi açıldı

Diyarbakır Ninova Park Alışveriş Merkezi, İlim Yayma Cemiyeti’nin “Geleneksel İslam Sanatları” sergisine ev sahipliği yaptı.

Diyarbakır’da çeşitli sergilere ev sahipliği yapan Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin Geleneksel İslam Sanatları sergisi açıldı. İlim Yayma Cemiyeti’nin açtığı Ebru, Hüsn-i Hat ve tezhip kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı sergiye Ninova Park Genel Müdürü Salih Erdoğan, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Ali Karakaş ile kurs öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Daha önce de birçok sanatsal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Diyarbakır Ninova Park Alışveriş Merkezi’ndeki sergi ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Ebru, Hüsn-i Hat ve tezhip sanatından eserlerin yer aldığı sergide kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri verildi.

“Diyarbakır’ı farklı bir şekilde gündeme taşımayı hedefledik”

İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Ali Karakaş, 15 farklı alanda kurs verdiklerini ifade ederek, “Bugün 2009 yılından bu yana düzenli bir şekilde yapmış olduğumuz faaliyetlerden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Cemiyet merkezimiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yürüttüğümüz projeler var. Bu projeler kapsamında çeşitli kurslar veriyoruz. Bunlar İngilizce, Farsça, Osmanlıca ve bugün burada sergisini gerçekleştirdiğimiz Ebru, Hüsn-i Hat ve Tezhip çalışmaları gibi kurslar. Hat çalışmalarını Diyarbakır gençlerinin gündemine sokmak suretiyle hattı Diyarbakır’da tekrar canlandırmaya gayret ettik. Bugün burada bu çalışmayla Diyarbakır’ı biraz daha farklı bir şekilde Türkiye gündemine taşımayı hedefledik. Kurslarımız tamamen ücretsiz ve 19 ile 40 yaş arası öğrencilere eğitim verdiğimiz bir çalışma. İlim Yayma Cemiyeti olarak gençlerimizi hem İslam dünyasına, hem bölgemize hem de devletimize hayırlı gençler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz bütün çalışmalar buna hizmet ediyor” dedi.

Yorumlar