Söke Çayı projesinde ikinci etap yıkımları başladı

Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Söke Çayı üzerinde devam eden proje kapsamında ikinci etap yıkım çalışmalarına başlandı.Söke Belediyesi tarafından Söke çayı üzerinde bulunan otopark ve dükkan tabiyelerinin hurda karşılığı yıkım...

Google Haberlere Abone ol
Söke Çayı projesinde ikinci etap yıkımları başladı

Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Söke Çayı üzerinde devam eden proje kapsamında ikinci etap yıkım çalışmalarına başlandı.

Söke Belediyesi tarafından Söke çayı üzerinde bulunan otopark ve dükkan tabiyelerinin hurda karşılığı yıkım işi ihalesi açık arttırma usulü ile yapılmıştı. Yüklenici Bülent Demirtaş’ta 155 Bin TL bedelle kalan ihalenin ardından, yer teslimi firmaya 20 gün kadar önce teslim edilmişti. İhale bedelini ödeyen yüklenici firma Söke çayı üzerini tamamen boşaltacak tıkım işlemine başlarken, ihaleye göre işi 60 takvim gününde Söke Belediyesi’ne teslim etmesi gerekiyor. Yapılacak yıkım işleminde çay üstü dükkanlarının yıkımından sonra kalan zemin betonu ile otoparklar başta olmak üzere, tabiyelerin alt kısmında bulunan fore kazıkların da temizlenmesini içeriyor. İkinci etap yıkım çalışması yaklaşık 500 metrelik uzunluğu kapsıyor.

Söke’de son 15-20 yıldır gündemde olan, yerel seçimlerde hemen hemen tüm başkan adaylarının vaatleri arasında yer bulan çay üstü dükkanlarının yıkımı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından gerçekleştirilebildi. Söke Çayı Islah ve Çevre Düzenlemesi projesinin ilk adımı olarak görülen çay üstü dükkanlarının yıkımının ardından, çay üzerini tamamen boşaltacak olan yıkımın başlanması yeniden bir heyecan yarattı. Çay üstünün tamamen yıkımı ve temizlenmesinin ardından Söke Çayı DSİ’ye devredilecek. DSİ çevre düzenleme ve ıslah çalışmalarına başlayacak.

Söke Çayı Projesinin Söke’nin kurtuluşu olarak gördükleri bir proje olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Yıkım çalışması başladı. 60 gün içinde teslim edecekler bizde Söke çayını DSİ’ye teslim edeceğiz. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında DSİ Bölge Müdürümüzün sözü var, ’Alanı bize teslim ederseniz biz 2017 son çeyreğinin programına alabiliriz’ demişti. Söke’nin önünü açacak, vatandaşlarımızın ve Sökemizin nefes almasını sağlayacak bir projenin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Hayali gerçekleştirdiğimizi ve Söke Çayı Projesinin gerçekleşen yıkımlarla yüzde 60’lık bölümünü yani en zor kısmını gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Sökemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Yorumlar