Başkan Çetin: "8 bin kişiye iş bulduk"

Çukurova Belediyesi, işsizliğe çözüm için ürettiği projelerle, işsizlere istihdam kapısı açıyor. İşsizliği azaltmak amacıyla, KOSGEB ve İŞKUR ile işbirliği yapan Çukurova Belediyesi, Uygulamalı Girişimcilik ve PCM Eğitimini başarıyla...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çetin: "8 bin kişiye iş bulduk"

Çukurova Belediyesi, işsizliğe çözüm için ürettiği projelerle, işsizlere istihdam kapısı açıyor. İşsizliği azaltmak amacıyla, KOSGEB ve İŞKUR ile işbirliği yapan Çukurova Belediyesi, Uygulamalı Girişimcilik ve PCM Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, KOSGEB’e ve İŞKUR’a destekleri için teşekkür ederek, “İşsizliği belediyelerin çözebilmesi imkansız, o nedenle KOSGEB Adana Müdürlüğü ve İŞKUR ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiğimiz bu kursları bitirenler, umarız ki, en kısa zamanda kendi işlerini kuracak, bu amaçla hibe ve kredi de alarak hedeflerine ulaşacaklardır. Kursiyerlerimiz hibelerini alıp işyerlerini kurduğunda, açılışlarını bizzat yapıyorum. Zaman zamanda girişimcilerimizin ziyaretlerine giderek, onların mutluluğuna ortak oluyorum.Tüm kursiyerlerimize iş kollarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

“İstihdama ciddi katkı yapıyoruz”

Belediyeye yapılan yoğun iş başvurularının üzerine ekibini toplayıp, hemen bir istihdam birimi oluşturduklarını anlatan Başkan Çetin, "Göreve geldikten 6 ay sonra belediyeye yapılan 40 bin iş başvurusunu görünce, belediyemizde bir İstihdam Birimi kurduk. Burada tüm iş başvuruları alınıp, iş taleplerine göre iş bulunması talimatını verdim. Türkiye İş Kurumu ile de irtibat haline geçerek, çalışmak isteyen herkesi iş sahibi yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 8 binin üzerinde hemşehrimize iş bulduk. Adana’mızın işsizlik sorununa çözüm olmaya çalışıyoruz. Halen de, başvurular ve işe yerleştirmeler devam ediyor” diye konuştu.

"Üretim projeleri yapmalıyız"

Çetin, üretimi artıran projelerin daha çok yaygınlaşması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“KOSGEB eğitimini ve girişimcilik kurslarını çok önemsiyorum. Çünkü üretim olmayan yerde işsizlik sorununu çözmek mümkün değil. KOSGEB’in verdiği 5 bin sertifikanın 500’ünde bizim imzamız var. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği bünyesinde de, istihdam yaratmaya yönelik projelere imza atıyoruz. Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında, lojistik sektöründeki 120 işsiz gencimize iş imkanı sağlamak üzere proje hazırladık. Bu gençlerimizin çoğu köklü firmalarda işe girdi. Bütün belediyelere ve belediye birliklerine örnek olmasını diliyorum. Birlikte daha bir çok projeye imza atmayı diliyorum.”

KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen ve İŞKUR Adana Müdürü Ahmet Altunbaş’da, Başkan Çetin’e verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Tören sonunda başarılı kursiyerlere sertifikaları ve başarı belgeleri verildi.

Yorumlar