Fiji’de kasırga, 5 kişi öldü

Okyanusya ülkesi Fiji'de etkili olan kasırga 5 kişinin ölümüne yol açtı

Google Haberlere Abone ol
Fiji’de kasırga, 5 kişi öldü

Fiji tarihinin en güçlü kasırgası olarak tanımlanan Tropikal Winston'da 5 kişi hayatını kaybetti.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, hafta sonundan itibaren Fiji’yi etkisi altına alan Winston kasırgasında, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

Yaşamını yitirenlerden ikisinin Ba Misyoner Hastanesi’ne kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Diğerlerinin de Koro ve Ovalau Adası ile Tailevu bölgelerinden olduğu bildirildi.

Kasırganın yıktığı ağaçların yolları kapatması nedeniyle halen ulaşılmayan bölgelerde ölü ve yaralıların bulunabileceğinden endişe ediliyor.

Bunun yanında, Koro Adası’nda yer alan Navaga köyünde 50 ev yıkılırken, kasırganın vurduğu yerlerde su şebekeleri ve elektrik hatları hasar gördü. Ülke genelinde yaklaşık 900 bin kişi elektriksiz kaldı.

Ülkede bulunan üç üniversitede de hafta başından itibaren ikinci bir açıklamaya kadar eğitime ara verilirken, Fiji hükümeti sel ve toprak kaymalarına karşı ülkede 30 günlük acil durum ilan etti.

Öte yandan, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully Fiji hükümetine yardım teklifinde bulundu.

Bishop, Fiji’deki hasar tespit çalışmalarına destek için Avustralya Hava Kuvvetlerine ait Orion P3 uçağını bölgeye gönderme teklifi yaptıklarını açıkladı. McCully de Yeni Zelanda’ya ait bir adet Orion P3 uçağının havadan hasar tespit çalışmalarına katılmak için bölgeye gönderildiğini duyurdu.

Yıkıcılık etkisi açısından Winston kasırgası, en yüksek 5. kategoride değerlendiriliyor. Saatte 325 kilometre hıza sahip Winston, Fiji’nin Nadi kenti üzerinden denize doğru ilerliyor.

Yorumlar