Avustralya'da helal ürünler fuarı

Melbourne'da düzenlenen helal ürünler fuarı ilgi gördü. Tüketiciler fuarda helal ürünler hakkında üretici firmalardan bilgi alma imkanı buldu

Google Haberlere Abone ol
Avustralya'da helal ürünler fuarı

Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen helal ürünler fuarına, ülkenin farklı eyaletlerinden gelen binlerce kişi katıldı.

Avustralya’da helal ürünlere artan talep üzerine Melbourne Showgrounds’da bir günlük helal ürünler fuarı düzenlendi. Avustralya’nın farklı eyaletlerinde helal gıda ürünleri, süt ve süt ürünleri üreten firmaların yanı sıra giyim firmaları, İslami finans kuruluşları ve eğitim kurumlarının bir araya geldiği fuar, üreticiyle tüketiciyi buluşturdu.

Tüketiciler fuarda helal ürünler hakkında üretici firmalardan bilgi aldı. Fuarda deve sütünden gözlemeye, kozmetikten organik ürünlere, kebaptan tatlılara, el yapımı mumlardan kıyafetlere kadar çok sayıda ürün yer aldı.

- Helal ürünlere ilgi her yıl artıyor

Helal ürünler fuarında Türkiye’den ithal ettikleri gıda ürünlerini tanıtan Anatolian Foods şirketinin yetkilisi Samet İştar, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Avustralyalıların helal ürünleri tanımasıyla birlikte bu ürünlere ilginin arttığını söyledi.

İştar, “Avustralya’nın diğer eyaletlerinden, her yerinden katılan Müslüman ve Müslüman olmayan katılımcılar var. Helal gıda ve helal ürüne ilginin her yıl arttığını gözlemliyoruz.” dedi.

- Avustralya’da döneri bilmeyen kalmadı

Kapalı ve açık alan olmak üzere iki bölümden oluşan fuarın hazır yiyecekler bölümünde yer alan döner, gözleme ve Türk tatlıları büyük ilgi gördü.

Döner satışı yapan Recep Binmez, Avustralyalıların dönere gösterdikleri ilgiden oldukça memnun olduklarını belirterek, "Avustralya’da döneri bilmeyen kalmadı." ifadesini kullandı.

Avustralya'nın ihracat yaptığı Endonezya ve Malezya başta olmak üzere Müslüman ülkelerden gelen talep üzerine son yıllarda ülkedeki helal üretim arttı. Et ve et ürünleri ihracatındaki pazarı kaybetmek istemeyen Avustralya'daki mezbahalar da helal kesimi tercih ediyor.

Öte yandan, iç piyasada Müslümanlardan gelen helal ürün talebi üzerine, firmalar helal sertifika veren uzman kuruluşlar rehberliğinde şartlarını yeniden düzenleyerek helal üretim yapıyor. Avustralya’da dondurmadan bisküviye, donmuş gıdalardan süt ürünlerine, katkı maddelerinden soslara kadar helal damgalı çok sayıda ürün bulunuyor.

Yorumlar