Döşemealtı’nın güreşçilerinden büyük başarılar

Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreş takımı 2017 sezonunda Türkiye’nin çeşitli er meydanlarında büyükler de 19 başpehlivanlık, Alt boylarda ise 24 birincilik 17 ikincilik ve 34 üçüncülük genel toplamda da 118...

Google Haberlere Abone ol
Döşemealtı’nın güreşçilerinden büyük başarılar

Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreş takımı 2017 sezonunda Türkiye’nin çeşitli er meydanlarında büyükler de 19 başpehlivanlık, Alt boylarda ise 24 birincilik 17 ikincilik ve 34 üçüncülük genel toplamda da 118 madalya kazanarak tarihi rekor kırdılar.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde bu yıl ikinci olan Orhan Okulu katıldığı müsabakalarda tam 13 birincilik elde etti. İsmail Koç 4, Hüseyin Gümüşalan ve Ali Altun’da birer kez birinci olarak büyük bir başarıya imza attılar. Alt boylarda ise 21 ayrı güreş organizasyonuna katılan güreşçiler 24 birincilik, 17 ikincilik ve 34 kez de üçüncülük

kazanarak ilçeye 75 madalya ile döndüler.

Orhan Okulu fırtına gibi

Başarılarıyla Döşemealtı halkını gururlandıran güreş takımı bu sezon kürsülerden hiç inmedi. Tarihi Kırkpınar’da ikinci olan Elmalı güreşlerini 5 defa üst üste kazanarak imkansızı başaran Orhan Okulu, Balıkesir Kurtdereli, Kumluca güreşlerini de 3 defa üst üste kazanarak ebedi kemerlerin sahibi oldu. Okulu Ayrıca, Döşemealtı, Korkuteli, Samsun Ladik, Yozgat Sorgun, Balıkesir İvrindi, Düzce, Burdur Dirmil, Yalova Fevziye, Çanakkale Umurbey, Kırklareli Büyük Mandıra güreşlerinde birinci, Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yaylası, Muratpaşa Belediyesi, Muğla Seydikemer güreşlerinde ikinci ve 6 güreşte de üçüncü oldu.

Başpehlivanlar 43 kez kürsüye çıktı

Başpehlivan İsmail Koç ise Bursa Mustafa Kemal Paşa, Tekirdağ Kavaklı Türk Gücü, Balıkesir Gönen, Balıkesir Edremit güreşlerinde birinci, Ordu - Ünye, Zonguldak - Kozludağ, Manavgat Belediyesi güreşlerinde ikinci, Ordu - Aybastı, İvrindi Kayapa, Manisa Yunus Emre Yağlı Pehlivan güreşlerinde de üçüncü oldu.

Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan, Gebze güreşlerinde başaltı boyunda birinci, Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde Başaltı boyunda üçüncü oldu ve Başpehlivanlığa yükseldi. Hüseyin Gümüşalan, Başpehlivan olarak katıldığı güreşlerde Balıkesir Savaştepe’de birinci oldu. İstanbul Şile ve İzmit Gölcük güreşlerinde ikinci, Çanakkale Çan ve Yozgat Sorgun güreşlerinde ise üçüncü oldu.

Başpehlivan Serkan Serttürk, Balıkesir Dursunbey, Balıkesir İvrindi güreşlerinde ikinci, Çanakkale Çardak, Çameli ve Çanakkale Umurbey güreşlerinde üçüncü oldu.

Başpehlivan Ali Altun ise, Tekirdağ Hüseyin Araklı güreşlerinde birinci, Balıkesir Gönen güreşlerinde üçüncü oldu.

Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreş takımı alt boylarda mücadele eden güreşçiler bu sezon tam 21 farklı güreş organizasyonuna katıldı. Katıldıkları güreşlerde 24 birincilik, 17 ikincilik alan geleceğin başpehlivanları, 34 kez de üçüncülük kürsüsüne çıktılar. Mustafa Kara yönetiminde ki alt yapı güreşçileri 2017 yılında toplam 75 madalya kazandı.

Genç: "Sporu ve sporcuyu destekliyoruz"

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, hem Başpehlivanlar hem de alt boylarda ki sporcuların elde ettiği başarıları ilçe halkına armağan etti. Başkan Genç, “Döşemealtı belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanında kültüre, sanata, eğitim ve sağlığa verdiğimiz desteği spora da veriyoruz. Özellikle amatör sporları önemsiyorum, gençlerimizin spora yönelmesi, enerjilerini doğru ve faydalı yönde harcamaları için kulübümüz bünyesinde bisiklet, futbol ve güreş takımlarını kurduk. Branşlarda mücadele eden sporcularımın başarısıyla gurur duyuyorum” dedi.

Yorumlar