Servis aracında unutulan engelli çocuk

- Tekirdağ'da servis aracında unutulan zihinsel engelli çocuğun babaannesi, 7 yaşındaki torununun okula gidiş gelişlerini artık daha sıkı takip ediyor - Sabah kahvaltısını hazırladığı torununu değiştirdikleri servis aracına bindiren babaanne Çağın, Efe'nin okula ulaşıp ulaşmadığını da telefonla aradığı öğretmenlerinden öğreniyor -Çağın: - ''Artık çocuğumuzu kapılarda bekliyor ve servis aracından kendi ellerimle indirip evime götürüyorum''

Google Haberlere Abone ol
Servis aracında unutulan engelli çocuk

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da servis aracında unutulan 7 yaşındaki zihinsel engelli çocuğun babaannesi İran Çağın, torununun okula gidiş gelişlerinin takibini artık daha sıkı bir şekilde yapıyor.

Torununa sabah kahvaltı yaptırdıktan sonra hazırlayıp içine kumanyasını koyduğu çantasını vererek değiştirdikleri servis aracına bindiren Çağın, daha sonra Efe'nin okula ulaşıp ulaşmadığını öğretmenlerini telefonla arayarak öğreniyor.

Babaanne İran Çağın, okuldayken de yakından takip ettiği torunu Efe Çağın'ın dönüşünde de aynı dikkati sürdürüyor. Sokakta bekleyen Çağın, Efe'yi servis aracından alıp evine götürüyor.

Yaşanan olaydan sonra ruhsal açıdan ailece sıkıntı yaşamaya başladıklarını dile getiren Çağın, Efe'yi okuldan gelene kadar sokakta beklediğini söyledi.

Torununu okula getirip götüren servisi değiştirdiklerini ifade eden Çağın, ''Başka bir servis aracıyla okula gidip geliyor ama yaşadığımız bu olay bizi çok derinden yaraladı. Efe okuldan gelene kadar yollarda bekliyoruz. Servis aracından kendi ellerimizle indirip eve alıyorum. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Biz, şu an yaşanan olaydan çok çocuğumuzun yaşadığına şükrediyoruz.'' dedi.

Hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini aktaran Çağın, mahkeme aşamasında sürücüden de hostesten de şikayetlerinin devam edeceğini belirtti.

Çorlu'da geçen hafta 7 yaşındaki engelli Efe Çağın'ı 5 saat süreyle servis aracında unuttuğu iddiasıyla servis şoförü E.T. gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yorumlar