Kılıçdaroğlu: "Ben terörü akılla mantıkla bitireceğim"

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Ben terörü akılla mantıkla bitireceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: "Ben terörü akılla mantıkla bitireceğim"

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Ben terörü akılla mantıkla bitireceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi açılışı ve hizmete giren projelerinin tanıtımı törenine katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Uzunköprü Belediyesinin projelerini tanıtan kısa film gösterildi.

Programda konuşan Kılıçdaroğlu, "’Bize yetki verin 5 yılın ilk 4 yılında terörü bitireceğiz’ dedim. Ve dönüp bana dediler ki ’sen kimsin terörü bitireceksin.’ Ben onlara Uzunköprü’den sesleniyorum ben Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye’de onurla görev yapan bir kişiyim. Huzurla görev yapmak istiyorum. Ben bu ülkede terör olmasın istiyorum. Ben terörü akılla mantıkla bitireceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Uzunköprü’nün yıllardır kanayan yarası olan Ergene Nehri’ne de değindi. Kılıçdaroğlu, "Ergene’den söz edildi. Parlamentoya 2002 yılında girdim. 2002-2017 milletvekillerimiz her yıl Ergene dramını parlamento gündemine getirirler. Önergeler verirler araştırma komisyonları kurulur hatta milletvekillerimiz ilk 2013 yılında seslendirdiklerinde orada balık tutacaksınız demişlerdi. O balık tutacaksınız diyenler gelsinler bakalım acaba Ergene’ye çıplak ayakla girebiliyorlar mı? Benim size Kılıçdaroğlu sözü. Yetki verin, iktidara gelelim 3 yılda Ergene, kaynağındaki gibi tertemiz olacak. Ergene’nin kaynağını da biliyorum pırıl pırıl bir su ama denize dökülen yerini de biliyorum sim siyah bir su" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Taşeron işi sorununu Türkiye’nin gündemine ilk kez getiren Cumhuriyet Halk Partisidir. Çünkü biz emeğe inanırız, alın terine inanırız, çalışana, üretene inanırız. Çalışan ve üreten bir Türkiye’ye inanırız. Onlar söz verdiler yerine getiremiyorlar. Sürekli tarihi erteliyorlar. Hiç meraklanmayın bize yetki verdiğiniz zaman göreceksiniz ki en geç 1 yıl içinde taşeron işçi sorunu çözülecektir. Diğer sendikalı işçilerin kavuştuğu bütün haklara siz de kavuşmuş olacaksınız" ifadelerini kulandı.

Yorumlar