Yatırımcılar için Fransa Afganistan'dan daha tehlikeli

Sivil Huzursuzluk Endeksi raporlarına göre Fransa iş yapma riski açısından Afganistan''dan daha riskli bir ülke olarak belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Yatırımcılar için Fransa Afganistan'dan daha tehlikeli
Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Fransa'da iş yapmak, tarihi şiddet ve ayaklanmayla dolu pek çok gelişmekte olan ülkeden daha riskli görülmeye başladı.

Londra merkezli risk analiz şirketi Verisk Maplecroft tarafından hazırlanan Sivil Huzursuzluk Endeksi'ne göre, Fransa eski kolonisi Mali ve Afganistan'ın bile gerisinde kalarak dünyada iş yapmanın en riskli görüldüğü 16. ülke oldu.

Geçtiğimiz iki yıl içinde bir dizi terör saldırısıyla sarsılan ve başta Air France olmak üzere önemli grevler yaşayan ülke, 200 ülkenin protestolar ve kitle gösterilerinin yanı sıra etnik veya dini şiddet olaylarından etkilenme olasılığına göre hazırlanan endeksin ilk 20'sinde yer alan ve "yüksek riskli" tek Avrupa ülkesi.

Eurodan çıkmaktan kıl payı kurutulan Yunanistan endekste 25. sıraya yerleşirken, Almanya ve İngiltere hala "düşük riskli" ülkeler arasında yer aldı. Türkiye de orta riskli ülkelerden.

Yorumlar