Ukrayna, doğalgaz transiti görüşmelerine katılacak

Brüksel’de Avrupa’ya Rus doğalgazının transiti ile ilgili üç taraflı görüşmeler yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna, doğalgaz transiti görüşmelerine katılacak

Ukrayna, Avrupa Komisyonu'nun Enerji Birliği'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic’in taraflar için uygun bir zamanda Brüksel’de Rus doğalgazının Avrupa’ya transiti ile ilgili üç taraflı görüşme yapılması ile ilgili teklifini destekledi.
 
Ukrayna'nın petrol, doğalgaz ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Naftogaz şirketinin basın servisinden yapılan açıklamada, Naftogaz şirketinin günümüzde de Avrupa’ya Rus doğalgazının transitini yapan en büyük şirket olarak kaldığı belirtildi.
 
Açıklamada, “Sözleşmenin Gazprom tarafından birçok kez ihlal edilmesine rağmen söz konusu çalışmanın olabildiği kadar yüksek kalitesini sağlıyoruz” denildi.
 
Bundan önce Avrupa Komisyonu'nun Enerji Birliği'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Ukrayna ve Rusya’nın doğalgaz devleri Naftogaz ve Gazprom’un gelecek işbirliğini ele almak için bir araya gelmeyi teklif etti. Görüşmede ele alınması planlanan esas konunun, sonbahar-kış döneminde Avrupa tüketicilerine doğalgaz transitinin güvenliği olacağı belirtiliyor.
 
21 Kasım tarihinde, Gazprom ve Naftogaz arasındaki sözleşmeyi Avrupa yasalarına uygun hale getirilmesi davasında tahkim sürecinin başladığı bildirilmişti.

Yorumlar