Ukrayna'da Şoygu hakkında soruşturma

Ukrayna Başsavcılığınca, aralarında Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve generallerin de bulunduğu 17 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da Şoygu hakkında soruşturma
Ukrayna Başsavcılığı, aralarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve generallerin de bulunduğu 17 kişi hakkında soruşturma başlattı.
Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, düzenlediği basın toplantısında 18 kişi hakkında yargı süreci başlattıklarını söyledi.
Ülkesinin ulusal ve kamu güvenliği, uluslararası hukuk ve barışa karşı ağır suç işledikleri şüphesiyle bu kişiler hakkında soruşturma açıldığını belirten Lutsenko, "18 kişi arasında Rusya Federasyonu yönetiminden ve silahlı kuvvetlerinden üst rütbeliler bulunmaktadır. Bunlar arasında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Danışmanı Sergey Glazyev, sözde eski Kırım bölgesinden Sorumlu Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Temsilcisi Oleg Belaventsev, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve iki yardımcısı ile Rus Silahlı Kuvvetlerinden üst düzey 10 general bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Zanlıların tutuklanması için mahkemeye sunulmak üzere dilekçe hazırladıklarını aktaran Lutsenko, şüphelilerin uluslararası arananlar listesine eklenmesi için gereken çalışmaların yapılacağını anlattı.

Yorumlar