UEFA'ya 'Panama belgeleri' baskını

UEFA'nın adının Panama Belgeleri'nde geçmesi nedeniyle İsviçre polisi iddiaları araştırmak üzere UEFA binasında inceleme yaptı

Google Haberlere Abone ol
UEFA'ya 'Panama belgeleri' baskını

Panama Belegeleri'nde UEFA'nın ve Eski UEFA Asbaşkanı Gianni İnfantino'nun da adının geçmesi üzerine biraz önce UEFA'nın Nyon'daki merkez binasına polisler tarafından baskın yapıldı.

İngiliz The Telegraph Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Polisler İnfnatino'nun 2006 yılındaki Şampiyonlar Ligi yayın hakları ile ilgili usulsüzlük yaptığı iddia edilen sözleşmeleri incelediler.

UEFA yetkilileri polis eşliğinde gelen yetkililere 2006 yılında UEFA, Cross Trading ve Ekvador şirketi arasında yapılan sözleşmeleri sundu. 

İngiliz BBC ve Guardian gazetelerinin manşetlerine taşıdığı iddialara göre, İtalyan futbol adamı 2006 yılında Şampiyonlar Ligi'nin yayın hakları satışı sırasında usulsüz bir işlemde bulundu. O dönemde UEFA Hukuk direktörü olan Infantino'nun, Şampiyonlar Ligi yayın haklarının Arjantinli bir şirkete aşırı düşük fiyatlarla satışında rol oynadığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz yıl Arjantin'de rüşvet ve dolandırıcılık suçundan tutuklanan ve ev hapsinde tutulan Hugo Jinkis ve oğlu Mariano'nun offshore şirketi olan Cross Trading ile UEFA arasındaki anlaşmada İnfanino'nun da imzası bulunuyor ve süreçte önemli bir rol oynadığı iddia ediliyor.

İngiliz medyasının Panama Belgeleri'ne dayandırdığı iddialara göre, 2006-2009 yılları arasıdna Şampiyonlar Ligi yayın hakları için UEFA ile 111 bin dolara anlaşan Cross Trading adlı şirket, UEFA'dan çok ucuza aldığı bu yayın haklarını bir başka Ekvador şirketine 311 bin dolara satmış.

İddialara ilişkin konuşan İnfantino ise, "Kişisel olarak Cross Trading ve şirket sahipleriyle hiç temas kurmadım. UEFA’nın ve benim yanlış bir şey yaptığımı gösteren bir kanıt yok" dedi.

Yorumlar