UCM'deki dünya mirasına zararla ilgili dava

- Mali'nin kuzeyindeki tarihi ve kültürel yapılara zarar vermekle suçlanan Mehdi'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması sona erdi - Karar eylülde açıklanacak

Google Haberlere Abone ol
UCM'deki dünya mirasına zararla ilgili dava
BAMAKO (AA) - Mali'deki, Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan yapıların zarar görmesinden sorumlu tutulan Ahmet el Faqi el Mehdi'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki (UCM) davası sona erdi.
Mali ulusal basınında yer alan haberlerde, Hollanda'nın Lahey kentinde UCM'de pazartesi günü hakim karşısına çıkan Mehdi'nin yargılanmasında sona gelindiği ve kararın gelecek ay açıklanacağı belirtildi.
Ensaruddin örgütünün 2012'de Timbuktu'da 9 anıt ve 1 camiye kasten saldırısını yönettiği belirtilen Mehdi, savaş suçu işlediği gerekçesiyle pazartesi günü UCM'de yargılanmaya başlanmış, savcı, Mehdi için 9 ila 11 yıl hapis cezası talebinde bulunmuştu.
UCM Sözcüsü Fadi el Abdullah, AA muhabirine açıklamasında, "Mali'deki tarihi yapılara zarar verdiği gerekçesiyle Mehdi'yi hakim karşısına çıkararak mahkeme ilk kez Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki yapılara zarar veren bir ismi yargılıyor. Bu yapıların tahribatı konusunda uluslararası toplumun dikkatini çekmek çok önemli. Bu tür saldırılar ağır suçlardır ve cezasız kalmamalıdır". ifadesini kullanmıştı.
 

Yorumlar