Türkiye'nin Avusturya'dan intikamı acı oldu

Türkiye'ye karşı terör örgütlerine destek vermekten geri durmayan AB ülkelerinden Avusturya, NATO'da Ankara tarafından veto edilince küplere bindi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Avusturya'dan intikamı acı oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'ye karşı özellikle 15 Temmuz'dan sonra en sert muhalefeti yürüten AB ülkelerinden Avusturya NATO'da veto edildi. Ankara tarafından veto edilen Avusturya bu duruma çok kızdı. 

Türkiye'nin NATO'da, Avusturya'nın ortak eğitim programlarına katılımını veto etmesinin ardından Avusturya Savunma Bakanı Hans Peter açıklama yaptı.

BBC'ye konuşan Hans Peter, "Türkiye'nin NATO'daki yol haritasını şiddetle kınıyorum. Bu Avusturya'ya karşı sorumsuzca bir davranış ve bizim Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olmaktan çok uzak olduğu yönündeki görüşümüzü güçlendiriyor. Bu tutum Avrupa'nın güvenlik çıkarlarını tehlikeye atıyor. Türkiye'nin işbirliğini bloke etmesinin Batı Balkanlardaki barış misyonlarına uzun vadeli etkileri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Avusturya, FETÖ ve PKK'ya yönelik operasyonlardan sonra Türkiye'ye karşı sert açıklamalarda bulunarak silah ambargosu kararı almıştı. 

Yorumlar

kerim atıp tutuyordun keriz Avusturya al sana çık işin içinden