Türkiye kapıda bekleyedursun Öcalan AB'ye girdi bile

YPG flamalarını AP koridorlarına astıkları için Türkiye'nin sert tepkisini çeken Avrupalılar, bu kez Öcalan'ın da içinde bulunduğu sergi açtı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye kapıda bekleyedursun Öcalan AB'ye girdi bile
Avrupa Parlamentosu'nda, Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD mensuplarının fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açıldı. Türkiye daha önce parlamentoda bulunan YPG amblemleri ve resimleri için oldukça sert tepki göstermişti.

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP), terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyelerinin gösteren fotoğrafların bulunduğu bir sergi açıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AP Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer'in ev sahipliğinde açılan serginin fotoğraflarını, Avusturyalı Thomas Schmidinger çekti.



Bir hafta süreyle açık kalacak sergide, PYD, YPJ ve YPG üyelerinin Suriye'nin kuzeyinde çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Fotoğrafların altlarındaki bilgi notlarında da Suriye'nin kuzeyindeki bazı yerler "kanton" olarak tanımlanıyor.



AP'de daha önce de YPG'yi simgeleyen flamalar asılmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Haziran'da Brüksel'e yaptığı ziyarette konuya ilişkin şunları sert tepki göstererek şunları söylemişti: 

"Teröristler ile ilgili ifade özgürlüğü konusunda da çifte standarttan uzak durmamız lazım. Bugün Avrupa Parlamentosu'nda DAEŞ'in paçavralarına izin verilmiyorsa PKK'nın paçavralarına da izin verilmemesi lazım. DAEŞ'in Avrupa içinde uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı yapmasına nasıl izin verilmiyorsa PKK'nın bu tür faaliyetlerine de göz yumulmamalıdır. Dolayısıyla ifade özgürlüğü konusunda da maalesef bu çifte standardı görüyoruz. Bu konuda net ve ilkeli olmamız lazım." 

Yorumlar