Türk kökenli vekil Netanyahu ile tokalaşmadı VIDEO

Filistin'deki insanlık suçlarına rağmen Hollanda'da kırmızı halılarla karşılanan Netanyahu'ya gereken dersi bir Türk milletvekili verdi

Google Haberlere Abone ol
Türk kökenli vekil Netanyahu ile tokalaşmadı VIDEO
Filistin'deki işgalleri ve katliamları devam ederken Hollanda'da kırmızı halılar serilerek karşılanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya gereken ders Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu tarafından verildi. Kuzu, yakasına taktığı Filistin bayrağıyla karşıladığı Netanyahu'nun elini sıkmayarak protestoda bulundu. Netanyahu'nun tepkisi ise burun kıvırmak oldu. 

Hollanda'da Türk asıllı milletvekili Tunahan Kuzu, parlamentoyu ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile tokalaşmayı reddetti. Netanyahu, Hollanda parlamentosunu ziyaretinde protesto ile karşılaştı. İsrail Başbakanı, milletvekilleriyle tokalaşırken, Kuzu yakasındaki Filistin bayrağını göstererek ellerini arkada bağladı. Bunun üzerine Netanyahu, yüzünü çevirerek milletvekilleri ile tokalaşmaya devam etti. Kuzu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu için kırmızı halı serilmesini de eleştirerek, bunun "utanç verici" olduğunu belirtti.

İsrail'in Filistin topraklarındaki uygulamalarına karşı tavrıyla bilinen Kuzu, 2014 yılında Hollanda'nın Filistin'i devlet olarak tanıması yönünde çaba sarf etmişti. Daha önce İşçi Partisi (PVDA) üyesi olan Kuzu, entegrasyon politikasına karşı çıktığı için partiden ihraç edilmişti.
Kuzu, kurucusu olduğu Denk Partisinde, iki yıldır milletvekili olarak çalışmalarına devam ediyor.



YEŞİL SOL'DAN DA PROTESTO GELDİ

Yeşil Sol (Groen Links) Milletvekili Rik Grashoff ise, tepkisini parlamentoya gelmeyerek gösterdi. Grashoff, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, "Uygulanan politika bir felaket. Bu Filistin halkı için bir şey değiştirmeyecek. İsrail'e daha fazla baskı ve yaptırım gerekiyor." dedi.
PVDA Milletvekili Michiel Servaes de, Twitter hesabında "Yapılan görüşme uzundu ama hayal kırıklığına neden oldu. Görüşmenin özeti, bölgedeki çatışmada İsrail hariç herkes suçlu." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar