Trump'ın para istediği Almanya'dan cevap

Donald Trump'ın Beyaz Saray'da Angela Merkel'den NATO için istediği para konusunda Almanya'dan açıklama geldi. Almanya, NATO'ya borçlarının olmadığını ileri süren bir cevap verdi

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın para istediği Almanya'dan cevap

Almanya Savunma Bakanı Leyen, ABD Başkanı Trump'ın Almanya'nın NATO'ya borcu olduğu iddialarını reddetti. Almanya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya'nın NATO'ya borcu olduğuna dair iddiaları reddederek, "NATO'ya borcumuz yok" dedi. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen bugün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya'nın NATO ve ABD'ye savunma harcamaları için "büyük miktarda" borcu olduğuna dair iddialarına yanıt verdi.

Alman Bakan, "NATO'ya borcumuz yok" diyerek, ittifakın üye ülkeleri için belirlenen yüzde 2'lik savunma harcaması hedefinin yalnızca NATO'ya bağlanmasının yanlış olacağını dile getirdi. "Savunma harcamaları aynı zamanda BM'nin Barış Gücü misyonlarına, Avrupa misyonlarına ve DEAŞ terörizmi ile mücadeleye katkıya gidiyor" diyen Leyen, herkesin yükün eşit paylaşılmasını istediğini, bunun sağlanması için de modern NATO'nun yanı sıra Avrupalı savunma birliği ve BM'ye yatırımı da içeren "modern güvenlik konsepti" gerektiğini sözlerine ekledi. Almanya'nın 2018 yılındaki savunma harcamasının 1.4 milyar Euro'dan 38.5 milyar Euro'ya çıkması bekleniyor.

Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşmesinin ardından dün attığı tweette, "Almanya, NATO ve ABD'nin kendisine sağladığı güçlü ve çok pahalı koruma için borçlandığı yüklü miktarda parayı geri ödemeli." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

ihsan senden katkını artır diyor borcun var demiyorki yalancı alman gavuru