Sırbistan'da cami imamı öldüresiye dövüldü

Sırbistan'da Boşnak Müslümanların yoğunlukta olduğu Novi Pazar kentinde cami imamı kimliği belirsiz kişilerce öldüresiye dövüldü.

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan'da cami imamı öldüresiye dövüldü

Yatsı namazının ardından camiden evine giderken saldırıya uğrayan Salihovic'in, bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Novi Pazar Hastanesi doktorlarından Kemal Brnicanin, 40 yıldır imam olarak görev yapan Salihovic'in kimliği bilinmeyen kişiler tarafından "ölesiye dövüldüğünü" ifade ederek "Yüzünde, kafasında, el ve dizlerinde yaralar var. Kaburgalarında kırıklar tespit ettik. Durumu stabil, şimdilik kimseyle görüştürmüyoruz" dedi.

Sırbistan İslam Birliği (IZS), Salihovic'e yapılan fiziksel saldırının kabul edilebilir olmadığını belirterek, olay hakkında soruşturma başlatıldığını ve saldırganların kimliklerinin en yakın zamanda tespit edileceğini vurguladı.

Yerel medyadaki haberlerde ise, Salihovic'e yapılan saldırının nedeni, Sırbistan'da iki oluşum halinde faaliyet gösteren IZS ve Sırbistan İslam Cemaati (IZUS) arasındaki anlaşmazlığa ve yaklaşan Sancak Müftülüğü seçimlerine dayandırıldı.

Sırbistan'daki "bölünme"

Sancak'ta 1996'da yapılan yerel seçimlerde bazı din görevlilerinin çeşitli partilerden aday gösterilmesiyle baş gösteren anlaşmazlıklar, 2007'de bölünmeyle sonuçlanmıştı.

Sancak'ta 27 Mart 2007'de IZUS adıyla yeni bir oluşuma gidilmişti. Bu oluşuma öncülük eden Muamer Zukorlic'e tepki gösteren din adamları ise, 3 Ekim 2007'de IZS altında birleşmişti.

Türkiye'nin öncülüğünde her iki grubu bir araya getirmek amacıyla çeşitli girişimler başlatılmış ancak bugüne kadar sonuç alınamamıştı.

Yorumlar