'Sanal lince maruz kalan kadın' konuştu

Londra'daki saldırılar sırasında, olay yerinden umursamaz şekilde geçmekle suçlanan kadın konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Sanal lince maruz kalan kadın' konuştu

İngiltere terör saldırısından sonra çekilen bir fotoğrafa sosyal medyada islamofobik tepkiler yağdırılan başörtülü kadın açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "Saldırı sonrası iyi olduğumu ve işten eve doğru geldiğimi haber vermek için ailemi aradım ve Waterloo istasyonuna gitmesine yardımcı olmak için bir hanımefendiye yol boyunca eşlik ettim. Tüm düşüncelerim, kurbanlar ve aileleriyle birlikte" ifadelerini kullandı.

Londra'da 4 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası ortaya çıkan bir fotoğraf sosyal medyayı karıştırmıştı. Westminster Köprüsü'nde yerde yatan bir kurbanın yanında elinde telefonuyla yürüyen kadın sosyal medyanın nefret söyleminin hedefi olmuştu.
Londra saldırısı sonrası yer aldığı fotoğraf üzerinden sosyal medyada ırkçı hakaretlere maruz kalan kadın, Müslümanlara yönelik nefret suçlarını belgeleyen 'TellMAMA' adlı yardım kuruluşu aracılığıyla Twitter üzerinden açıklamada bulundu.

Fotoğraftaki başörtülü kadın, “Fotoğraf, diğer tanıklarla konuşup ne olduğunu anlamaya çalışmamı ve olay yerinde mağdurlarla ilgilenen pek çok insan olmasına rağmen herhangi bir yardımım dokunabilir mi şeklindeki uğraşımı göstermiyor. Sonrasında iyi olduğumu ve işten eve doğru geldiğimi haber vermek için ailemi aradım ve Waterloo istasyonuna gitmesine yardımcı olmak için bir hanımefendiye yol boyunca eşlik ettim. Tüm düşüncelerim, kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Fotoğrafı çeken Jamie Lorriman'a, beni savunmak için medyaya konuştuğu için teşekkür etmek istiyorum." dedi. 

Yorumlar