Reuters: Macron Türkiye'ye karşı geri adım attı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Afrin operasyonuyla ilgili son açıklaması Reuters tarafından, "Türkiye'ye karşı geri adım" olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
Reuters: Macron Türkiye'ye karşı geri adım attı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un Afrin operasyonuyla ilgili son açıklaması Reuters tarafından 'geri adım' olarak yorumlandı. 

Reuters haber ajansı da konuyla ilgili haberinde "Fransa Cumhurbaşkanı  Macron, Türkiye'nin öfkesi üzerine Suriye uyarısında geri adım attı" başlığını  kullanarak Macron'un, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun tepkisi sonrası Türkiye'nin  amacını anladığı yorumunu yaptı.

Fransa yönetimi, daha önce de Zeytin Dalı Harekatı hakkında  açıklamalar yapmıştı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, harekatın başlamasından bir gün  sonra, 21 Ocak'ta, katıldığı bir televizyon programında operasyonun durdurulması  çağrısında bulunmuştu.

Aynı gün Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da "Suriye'deki insani  durumu görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acil toplantıya  çağıracaklarını" açıklamıştı.

Açıklamasının ardından Çavuşoğlu ile aynı gün görüşen Le Drian,  toplantının Türkiye'nin askeri operasyonunu hedef almadığını belirtmiş, Fransa  yönetimi ise çağrının, "Suriye krizinin görüşüleceği bir istişare toplantısı"  olduğunu kaydetmişti.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Macron, dünkü Tunus ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun  Fransa'nın Afrin açıklamasına tepki göstermesi üzerine "Türkiye Dışişleri  Bakanı'nın tepkisi, muhtemelen operasyonun sınırı güvence altına alma amacı  taşıdığı, Türkiye'nin bugün bulunduğu noktadan daha ileri gitmeyi veya bölgede  uzun süre kalmayı hedeflemediği anlamına geliyor." demişti.

Yorumlar