Putin, Fransa ziyaretini iptal etti

Esad'ı desteklediği için Fransa tarafından UCM'ye şikayet edilmesi beklenen Putin, Paris ziyaretini iptal etti

Google Haberlere Abone ol
Putin, Fransa ziyaretini iptal etti
Sonhaberler / Haber Merkezi

Rusya ile Fransa arasındaki "Halep" gerilimi tırmanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'ya yapacağı ziyareti iptal etti.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Ekim'de Fransa'ya yapmayı planladığı ziyareti iptal ettiğini duyurdu.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "Başkan ziyaretini iptal kararı aldı. Başkan Putin, uygun zamanda Paris'i ziyaret etmeye karar verdi. Uygun zamanın gelmesini bekleyecek. 

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in Suriye kriziyle ilgili Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşmeyeceği de belirtildi. 

Kremlin'nin kararı sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan da bir açıklama geldi. Suriye krizinin çözümünde Rusya ile diyaloğun zaruri olduğunu belirten Hollande, "Ancak diyalog açık ve sağlıklı olmalı aksi takdirde gereksiz ve saçma olur. Barış için adım atarsa Başkan Putin'le görüşmeye hazırım" dedi.

FRANSA İLE RUSYA ARASINDA NE OLMUŞTU?

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault dün ülkesinin Halep’te işlenen savaş suçlarıyla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurmayı planladığını açıklamıştı. 

Mahkemeye kimi şikayet edeceksiniz?" şeklindeki soru üzerine Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, "Rus yöneticiler de dahil Halep’te olup bitenlerin tümünde onlar sorumlu" demişti. 

BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın Fransa'nın Halep'le ilgili tasarısını veto etmesi iki ülke ilişkilerini germişti. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande veto kararının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 19 Ekim'de Paris'te ağırlayacak olmaktan pişmanlık duyduğunu üstü kapalı bir şekilde dile getirmişti.

Yorumlar