Polonya ve Rusya arasında gerilim

Polonya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun savaş hazırlığının denetlenmesi için ani tatbikata başlaması üzerine, ülkenin üst düzey güvenlik yetkililerini acil toplantıya çağırdı

Google Haberlere Abone ol
Polonya ve Rusya arasında gerilim
Polonya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun savaş hazırlığının denetlenmesi için ani tatbikata başlaması üzerine, ülkenin üst düzey güvenlik yetkililerini acil toplantıya çağırdı.

Polonya haber ajansı PAP’ın haberine göre, Savunma Bakanı Antoni Macierewicz’in emriyle aralarında İstihbarat Servisi ile Askeri İstihbarat direktörlerinin de bulunduğu üst düzey güvenlik yetkilileri, bakanlıkta acil toplantıya çağırıldı.

Acil toplantının zamanıyla ilgili ayrıntı belirtilmeyen haberde, Polonya’nın Moskova Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Bartlomiej Misiewicz'in de konuya ilişkin, Rusya Savunma Bakanlığı’na çağrıldığı bilgisine yer verildi.

Rus ordusu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla savaşa hazırlık seviyesinin denetlenmesi için bugün ani tatbikata başlamıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 31 Ağustos'a kadar sürecek tatbikatta, Güney Askeri Bölgesi'nin kriz durumlarına ne kadar hazırlıklı olduğunun ve Batı ile Merkez Askeri Bölgeleri'nin güneybatı yönündeki hareket kabiliyetinin denetlenmesinin amaçlandığını belirtmişti.
 

Yorumlar