PKK yandaşları Fransa'da camiye saldırdı

Türkiye'nin Afrin'deki teröristleri temizlemek için başlattığı operasyona tepki gösteren örgüt yanlıları Fransa'da da camiye saldırdı. Örgüt yandaşları son günlerde Avrupa'nın birçok ülkesinde camilere ve Türklere ait derneklere saldırılar düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
PKK yandaşları Fransa'da camiye saldırdı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin Afrin'deki terör yuvalarına yönelik operasyonlarına Avrupa'da tepki gösteren örgüt yandaşları Camilere ve Türk derneklerine saldırılar düzenliyor. Son olarak Fransa'da, terör örgütü PYD/PKK yandaşları, Bordeaux'da İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı camiye dün gece saldırıda bulundu.

Bordeaux'daki IGMG'ye bağlı cami derneğinin Başkanı Emre Durmuş, camiye düzenlenen saldırının dün gece terör örgütü PYD/PKK tarafından yapıldığını ve duvarlarına terör örgütüyle bağlantılı yazıların yazıldığını söyledi.

Saldırıyı sabah fark ettiklerini ifade eden Durmuş, "Duvarın üzerinde 'PKK', 'YPG' yazılıydı. 'Tekrar geleceğiz' şeklinde yazılan bir tehdit mesajı vardı." dedi.

Afrin’de gerçekten TSK operasyonlarından bu yana bölgede iki günde bir izinli ve izinsiz gösteriler yapan PKK’lılar, pazar gecesi Bordeaux kentindeki yazılı saldırı düzenledi. Duvarlara PKK sloganları yazan saldırganlar, Fransızca “Türklere mesaj, Afrin yalnız değildir” yazdı.
Durmuş, saldırıya ilişkin hukuki sürecin başlatıldığını belirterek, şöyle devam etti:

resized_9d139-f04a01c5a292614_02.jpg

"Camiye yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Özellikle vatandaşlarımızın provokasyonlara gelmemesi gerekiyor çünkü bizim aciz olduğumuz bir durum yok. Devletimiz ve hükümetimiz gerekeni yapıyor. Avrupa'da yaşayan Türk toplumu olarak sağ duyulu olmalıyız. Bizim buradan yapacağımız tek şey provokasyonlara gelmemek, bunlara prim vermemek ve sağduyu içerisinde bu topluma huzuru ve barışı getirmektir."

Afrin’de gerçekten TSK operasyonlarından bu yana bölgede iki günde bir izinli ve izinsiz gösteriler yapan PKK’lılar, pazar gecesi Bordeaux kentindeki yazılı saldırı düzenledi. Duvarlara PKK sloganları yazan saldırganlar, Fransızca “Türklere mesaj, Afrin yalnız değildir” yazdı.
Durmuş, bu terör örgütü yandaşlarının, 2 yıl önce de Bordeaux'da bulunan bir başka camiye saldırdığını anımsattı.

Avrupa'daki PYD/PKK yandaşları, daha önce de Almanya'da ve Hollanda'da birkaç camiye benzer saldırılar düzenlemişti.

HOLLANDA'DA TÜRK DERNEĞİNE SALDIRI

Öte yandan, Hollanda’nın Lahey kentindeki Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneğine saldırı düzenlendi.

Saldırının dün gece, yüzleri maskeli dört kişi tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Saldırıda, Derneğin ön ve yan cephesindeki camlar zarar gördü.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı kınadı.

Aynı sokaktaki bir kahvehanede bulunanların olayı fark ettiğini dile getiren Aşkın, “Gece saat 02.30 sıralarında kahvehanedeki kişilerin dışardan gelen sesler üzerine olay yerine koşmalarının ardından saldırganlar kaçmışlar. Hem bizim hem de komşu lokantanın güvenlik kamerasından da dört kişinin taşlarla camları kırmaya çalıştığını gördük.” diye konuştu.

Bu tür olayların kendilerini yıldıramayacağını ifade eden Aşkın, “Bu saldırıya kim yaptıysa, Hollanda'daki Türk halkının huzurunu bozamayacaklar. Biz hizmetlerimizi aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Polise şikayette bulunduklarını dile getiren Aşkın, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını, en kısa zamanda faillerin bulunacağına inandığını söyledi.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde PYD/PKK yandaşlarınca son bir haftada toplam 6 camiye saldırı düzenlendi.

Yorumlar

Duam kalbim turkiyeme mehmetcigme Giclari tutustu isleri bitti pkk ve ab nin diger kalitesi iradesi olmayan hainler . Memetcik vuruyo bunlar aslan parcasi tarihe bir baksin bu hainler cengiz han kim biz kimiz anlarlar bizi hic birzaman sömurge altina alamadilar alamayacaklar okadar zeytin dali balasi pittiginde biti olacak dunyaya gosterrecegiz nasi bir ordumuz milletimiz var baksinlar gorsunler
Vatan bayrakla bayrak vatanla bir butundur Noldu kan kaybediyolar devlet koklerini kurutuyor bakalim burdaki hainler nolacak nato ab nin isi bunlarla bittiginde satilmis insanlar vatan bayrak dusmani bunlar. Bizim bayragimizda var devletimizde var ab ye gidin o komik bez barcasini orda dikin bayrak vatana dikilmesse bayrak olmaz sadece bir pacavradir bizim bayragimiz devletimiz ordumuz milletimiz bir bayragin altinda sizin gibileri hainler bayrak ne onu bile bilmiyor biz bir milletiz siz de bir bebek katilisiniz dunya biliyor iradesiz oldugunuzu satilmis oldunuzu nato da ab de biliyor parayla silogan atan hainler bittiniz artik sizide gömüyoruz 15 temmuzdaki hainlerden kotu son geliyor size ab ye yalvarin belki bi baska sekilde kullanir sizi para verir bolucu bebek katilleri