Paris saldırılarında bir tutuklama daha

Saldırıların planlayıcısı Abdülhamit Abaoud ile bağlantılı olduğu iddia edilen Cezayir vatandaşı Bilal C, Almanya'da tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Paris saldırılarında bir tutuklama daha
Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen terör saldırılarının planlayıcısı Abdülhamit Abaoud ile ilişkili olduğu iddia edilen Cezayir vatandaşı Bilal C, Almanya’da tutuklandı.

Federal Savcılıktan yapılan açıklamada, 20 yaşındaki Bilal C’nin Eylül 2014'te Suriye’ye gittiği ve en geç aynı yılın aralık ayında terör örgütü IŞİD'e katıldığı iddia edildi.

Açıklamada, burada savaş ve silah eğitimi alan zanlının, 2015'in haziran ayında Abaoud tarafından Balkan güzergahındaki sınır kontrolleri ve kaçak yollarla ilgili bilgi toplamakla görevlendirildiği belirtildi.

Daha sonra Türkiye, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Avusturya’ya gelen zanlının, açık olan sınır geçişleri, bekleme süreleri ve kaçak yollar hakkında Abaoud’u bilgilendirdiği ifade edilen açıklamada, Bilal C’nin Ağustos 2015'te Almanya'ya giriş yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, bu kişinin Almanya'da IŞİD için faaliyette bulunup bulunmadığına ilişkin şimdiye kadar bir ipucunun bulunmadığı bildirildi.

Zanlının ayrıca, Ağustos 2015'te Brüksel ile Paris arasında sefer yapan yüksek hızlı trende terör saldırısı girişiminde bulunan bir kişiye de Avrupa’ya gelişi sırasında kaçak yollarla ilişkin bilgi vermekle suçlandığı kaydedildi.

Bilal C'nin bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

Yorumlar