Panama belgeleriyle ilgili bir gözaltı

Panama belgelerinin sızdırılmasıyla ilgili Cenevre'de bir kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Panama belgeleriyle ilgili bir gözaltı
Düyada birçok ülkeyi yakından ilgilendiren, bazı ülkelerde üst düzey istifalara nedne olan Panama Belgeleri’nin ait olduğu uluslararası hukuki danışmanlık şirketi Mossack Fonseca’da çalışan bir bilgisayar teknisyeni gözaltına alındı. Teknisyenin şirketten çok sayıda veri çaldığı ve belgeleri sızdıran isim olduğu öne sürüldü.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, teknisyen Mossack Fonseca’nın savcılara verdiği bilgi üzerine Cenevre’de yakalandı. Teknisyeni şirketten veri çalmak, izinsiz erişim ve emniyeti suistimalle suçlanıyor.

Veri hırsızlığıyla suçlanan bilgisayar teknisyeninin Panama Belgeleri’yle bağlantılı olup olmadığı ise kesin olarak bilinmiyor.

Cenevre savcısı Nisan ayındaki belgelerin ifşasının ardından soruşturma başlatmıştı. Belgeleri sızdıran kaynak Mayıs ayında‘dokunulmazlık karşılığında hukuk yetkililerine yardım teklifinde’ bulunmuştu. Belgeleri sızdıran ve John Doe mahlasını kullanan kaynak, belgeleri de ilettiği Süddeutsche Zeitung gazetesinde yayınlanan açıklamasında, amacının dünya genelinde gittikçe artan gelir eşitsizliğiyle mücadele etmek olduğunu söylemiş, herhangi bir istihbarat şirketi veya hükümet için çalışmadığını ifade etmişti.

Yorumlar