NATO: Komşularını tehdit eden bir Rusya görüyoruz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Komşularını tehdit eden iddialı Rusya’yı görüyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
NATO: Komşularını tehdit eden bir Rusya görüyoruz
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO zirvesinin kritik bir dönemde yapılacağını belirterek, "Komşularını tehdit eden ve askeri yolla sınırları değiştiren iddialı Rusya’yı görüyoruz." dedi.

Polonya haber ajansı PAP’a göre, Stoltenberg, Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "NATO Zirvesi çok kritik bir anda gerçekleşecek. Komşularını tehdit eden ve askeri yolla sınırları değiştiren iddialı Rusya’yı görüyoruz. Aynı zamanda, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da artmakta olan aşırıcılığı ve şiddeti görüyoruz." diye konuştu.

NATO’nun balistik ve siber tehditlere karşı cevap vermesi gerektiğini kaydeden Stoltenberg, Polonya, Baltık ülkeleri ve bölgedeki diğer ülkelere yeni NATO askerlerinin konuşlandırılacağını ve yeni bir komuta merkezinin kurulacağını hatırlattı.

İttifakın, Soğuk Savaş sonrası güvenliği korumak için en büyük faaliyetinin savunmasını güçlendirmek olduğunu ifade eden Stoltenberg, “İstikrar ve güvenlik açısından ittifakın ülkelerle işbirliği yapması önemli.” dedi.

NATO Zirvesi 8-9 Temmuz'da Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılacak.

Yorumlar