NATO'dan Romanya'ya ziyaret

Gottemoeller, Romanya Dışişleri Bakanı Comanescu ile bir araya geldiı

Google Haberlere Abone ol
NATO'dan Romanya'ya ziyaret
NATO’nun yeni genel sekreter yardımcısı Rose Gottemoeller, Romanya’ya ilk kez resmi ziyarette bulundu.

Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanaescu ile bir araya gelen Gottemoeller, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Comanescu, NATO üst düzey yetkilisi ile bölgedeki istikrarın son durumunu ele aldıkları görüşmede, NATO'ya üye ülkeler ve komşu ülkeler arasındaki ilişkilerin yanı sıra Batı Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin üzerinde durulduğunu açıkladı.

Bakan Comanescu, toplantıda ayrıca, doğu ve güneydeki komşu ülkelerde güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi konularının da görüşüldüğünü ifade etti.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Gottemoeller da yaptığı konuşmada, Romanya'nın son yıllarda Afganistan'daki eğitim faaliyetlerine katkısını vurgulayarak, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna gibi komşu ülkelerde istikrarın sağlanması konusundaki rolünün de altını çizdi.

Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna yarımadasını ilhak etmesinden bu yana NATO’nun son derece kaygılı olduğuna değinen Gottemoeller, "NATO ciddi bir şekilde Rusya ile diyaloğa hazır ama aynı zamanda ikili bir strateji olan 'caydırıcılık ve savunmadan' yana." diye konuştu.

Kırım’ın ilhakının ardından Batı ile Rusya arasında gerginliğin tırmandığını kaydeden Gottemoeller, Rusya'nın, doğu Ukrayna’da Rus yanlısı ayaklanmaları desteklediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar