Müslüman olunca 'terörist' İngiliz vatandaşı olunca 'Hasta'

İngiliz Basını Londra'da camiden çıkan cemaatin arasına araçla dalan ve 1 kişinin ölümüne 10 kişinin yaralanmasına neden olan İngiliz vatandaşına terörist diyemedi.

Google Haberlere Abone ol
Müslüman olunca 'terörist' İngiliz vatandaşı olunca 'Hasta'

SonHaberler | Haber Merkezi

Batı basını her zaman olduğu çifte standart uygulamaya devam ediyor. Son olarak İngiltere'nin başkenti Londra'daki Finsbury Park Camisi'nden çıkan cami cemaatinin arasına araçla dalan İngiliz vatandaşının terörist olduğunu kabullenmeyen İngiliz basını üç maymunu oynayama başladı. 1 kişiyi öldürüp 10 kişiyi yaraladıktan sonra "Müslümanları Öldüreceğim" diye bağırmasına rağmen İngiliz basını olayı teröriz olarak değil psikolojik vaka olarak gördü. İngiliz basınına göre Darren Osborne isimli terörist, yanlız yaşayan, işsiz ve psikolojik sorunları olan biri. İngiliz basının üç maymunu oynaması batıda yaşanan çifte standardı gözler önüne serdi. 

Teröristin nasıl İslam karşıtı haline geldiğine değinmeyen İngiliz basınının yaşanan terör saldırısını unutturmaya çalıştığı değerlendirildi. The Times gazetesi terörist için "İşsiz yalnız kurt" manşetini atarken, The Guardian gazetesi de birinci sayfadan teröristin fotoğrafını vermek yerine sadece cami imamın resmini koyarak algı operasyonu yaptı.

Yorumlar

selim radikal Hristiyan terörist bal gibi