Londra maratonuna Kenyalı damgası

Londra Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Eliud Kipchoge, kadınlarda ise vatandaşı Jemima Sumgong kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Londra maratonuna Kenyalı damgası
İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl 36'ncısı düzenlenen Londra Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Eliud Kipchoge, kadınlarda ise vatandaşı Jemima Sumgong kazandı.

Greenwich'ten başlayan ve Buckingham Sarayı'nın önünde sona eren 42,195 kilometrelik yarışta, geçen yıl kariyerinde ilk kez Londra Maratonu'na katılan ve birinci olan Kenyalı Eliud Kipchoge, bu yıl da 2 saat 3 dakika 5 saniyelik derecesiyle şampiyonluğu kimseye bırakmadı.

Erkekler 5 bin metrede 2008 Pekin Olimpiyatları'nda gümüş, 2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz, 2003 Dünya Şampiyonası'nda altın ve 2007 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Kenyalı atlet, geçen yıl da Berlin ve Londra maratonlarını kazanmayı başarmıştı.

Yarışta Kenyalı Stanley Biwott, ikinci, Etiyopyalı Kenenisa Bekele de üçüncü en iyi dereceyi elde etti.

Kadınlar kategorisinde son beş yıldan dördünü Kenyalı atletlerin domine ettiği Londra Maratonu'nda, bu yıl da gelenek bozulmadı ve Jemima Sumgong ipi göğüsledi.

Yarış sırasında düşerek başını yere vurmasına rağmen koşmaya devam eden 31 yaşındaki Simgong, 2 saat 22 dakika 58 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Geçen yıl Londra'da ilk kez koşan ve yarışı altıncı sırada tamamlayan Kenyalı atlet, bu yıl derecesini geliştirerek rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Yarışı Etiyopyalı Tigist Tufa ikinci, Florence Kiplagat ise üçüncü sırada bitirdi.

Yorumlar