İngiltere'de Müslümanlar hedefte: MI5'e göre 23 bini terörist!

İngiltere İç İstihbarat Teşkilatı MI5, ülkedeki Müslümanlar arasında yaptığı fişlemenin sonuçlarını paylaştı. İngiliz istihbaratına göre Müslümanlar arasında 23 bin "terörist" bulunuyor. Bunlarla bağlantılı olarak da yine binlerce Müslümana potansiyel "terörist" gözüye bakılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de Müslümanlar hedefte: MI5'e göre 23 bini terörist!

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD ve Avrupa'da Müslümanlara yönelik ayrımcılık, ötekileştirme ve "potansiyel terörist" muamelesi her geçen gün daha da artıyor. Son olarak İngiltere İç İstihbarat Servisi (MI5), onbinlerce Müslümanı zan altında bırakan bir açıklama yaptı. İstihbarat teşkilatı, Manchester’daki saldırıdan sonra yaptığı geniş çaplı incelemeler neticesinde, İngiltere'de yaşayan Müslümanlar arasında 23 bin "terörist" bulunduğunu ileri sürdü. Yetkililer ayrıca 3 bine yakın şüphelinin de olası terör saldırılarına karşı, soruşturmalarının sürdüğünü belirtti.

İngiltere'de Mart 2017'de Halid Mesud isimli saldırganın aracını parlamento binası önündeki kalabalığın üzerine sürmesi sonucu 6 kişi öldü, 40 kişi de yaralanmıştı.

ABD'li ünlü pop sanatçısı Ariana Grande'nin Manchester Arena'da verdiği konser sırasında bomba patlatılması sonucu 22 kişi hayatını kaybederken, 120 kişi de yaralanmıştı.

İngiltere ve diğer Birleşik Krallık yönetimlerinin tamamında tahmini olarak 3 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. 

Yorumlar