İngiltere'deki AB referandumuna kan bulaştı

İngiltere'nin AB'de kalması yönünde çalışmalar yürüten milletvekili silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'deki AB referandumuna kan bulaştı
İngiltere'de ülkenin AB'de kalmasına yönelik kampanya yürüten kadın milletvekili silahlı saldırıya uğradı. İşçi Partili milletvekili Cox'un hayati tehlikesi bulunuyor.  İşçi Partisi lideri Corbyn, "Şoke oldum" açıklaması yaptı.

İngiltere'de ülkesinin AB üyesi olarak kalması için kampanya yürüten İşçi Partili milletvekili Jo Cox seçim bölgesinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Cox hastaneye kaldırıldı. İngiliz milletvekili Cox'un hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Saldırıyı gerçekleştiren kişi gözaltına alındı. Seçim bölgesi Birstall Yorkshire'da bir toplantıya katılmaya hazırlanan milletvekili Jo Cox yolda silahlı saldırıya uğradı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bir polis helikopterinin de havadan denetim yaptığı görüldü. Helikopterle hastaneye kaldırılan Cox'un hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı. 

West Yorkshire polisinden yapılan açıklamada, "Birstall'da devam eden bir vaka var" denilmekle yetinildi. Görgü tanıklarına göre,, saldırıyı 65-70 yaşlarında bir erkek gerçekleştirdi. Görgü tanığı, Cox'a iki el ateş edildiğini belirtti.  

İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ CORBYN: ŞOKE OLDUM

Saldırı sonrası İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'den bir açıklama geldi. Milletvekilleri Jo Cox'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Corbyn, "Jo Cox'un saldırıya uğradığı haberi karşısında şoke oldum. Tüm İşçi Partililerin desteği Cox ve ailesiyle birlikte" dedi.
İşçi Partili milletvekili Jo Cox AB yanlısı kampanya yürütüyordu. Silahlı saldırıya uğrayan Cox ağır yaralı. 

KAMPANYA ASKIYA ALINDI

Milletvekili Jo Cox'un silahlı saldırıya uğraması sonrası Avrupa Birliği yanlısı kampanya askıya alındı. AB yanlısı kampanyayı yürütenlerin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bütün kampanya çalışmaları askıya alındı. Dualarımız Jo Cox ve ailesiyle" denildi.  

CAMERON'DAN AÇIKLAMA 

İngiltere Başbakanı David Cameron da saldırı sonrası Cebelitarık'ta yürüttüğü referandum kampanyası çalışmalarını askıya aldığını açıkladı. 

İŞÇİ PARTİ LİDERİ CORBYN'I ELEŞTİRMİŞTİ 

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'ne mensup Cox 41 yaşında ve 2 çocuk annesi. Cox, 23 Haziran'da yapılacak AB referandumunda ülkenin birlikte kalmasından yana kampanya yürütüyordu. Cox, geçen günlerde İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i eleştirmesiyle gündeme gelmişti.

POLİSTEN AÇIKLAMA

West Yorkshire polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cox’un uğradığı silahlı saldırıyla ilgili olarak yerel saatle 12.53’te 40 yaşlarında bir kadının ağır yaralandığı ve durumunun ciddi olduğu şeklinde ihbar geldiği ifade edildi.

Olay yerine silahlı polis ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, konuyla ilgili bölgede 52 yaşında bir erkeğin göz altına alındığı kaydedildi.

Saldırının şekli, nedeni ve saldırıda kullanılan silahla ilgili herhangi bir ayrıntıya yer verilmeyen açıklamada, bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

 

Yorumlar