İngiltere'de Müslümanları rencide eden tatbikat

İngiltere'de canlı bombalı saldırı tatbikatı yapan polis, 'tekbir getirerek bomba atan' bir figüre de yer verdi, daha sonra özür diledi

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de Müslümanları rencide eden tatbikat
İngiltere polisi, alışveriş merkezlerine muhtemel saldırıların tatbikatını yapmak için kullandığı yöntemle Müslümanları rencide etti, sonra da özür diledi. Polis, tatbikatta kullanılan figürlerden biri 'tekbir getirerek canlı bombalı saldırı düzenlerken' görülüyor. Saldırının sözde kurbanları ise kanlar içinde sağa sola kaçıştırarak yardım çığlıkları atıyor. Tatbikat tepki çekince İngiliz polis teşkilatı özür dilemek zorunda kaldı. 

Manchester polisi, yapılan IŞİD tatbikatında Allahu Ekber' diye bağırılmasına yönelik eleştiriler üzerine Müslümanlardan özür diledi. Traffor Merkezi'nde düzenlenen tatbikatta, siyah giyinen bir saldırgan alışveriş merkezine girip elindeki bombayı 'Allahu Ekber' diyerek patlattı ve hemen yanında küçük bir patlama oldu.

Yaklaşık 800 gönüllünün de katıldığı tatbikatta mağdur rolündekiler de yere yattı ve yardım çığlıkları attı. Polis, olası bir saldırıya karşı birliklerini denemek için böyle bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Fakat, saldırganın 'Allahü Ekber' diye bağırması sosyal medyada tepki çekti.



BBC Türkçe servisinin aktardığına göre, tatbikatta, siyah giyinen bir saldırgan alışveriş merkezine girip elindeki bombayı 'Allahü Ekber' diyerek patlatıyor ve hemen yanında küçük bir patlama oluyor.

Times gazetesinin haberine göre yaklaşık 800 gönüllünün de katıldığı tatbikatta mağdur rolündekiler de yere yatıyor ve yardım çığlıkları atıyor.

Polis, olası bir saldırıya karşı birliklerini denemek için böyle bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Fakat, saldırganın 'Allahü Ekber' diye bağırması sosyal medyada tepki çekti.

İslamofobiyle mücadele kurulu Toplum Güvenlik Forumu da açıklamasında "Bu tip şeyler basmakalıp düşüncelere teşvik ediyor ve bizi daha fazla bölüyor. Bunlar, Müslüman karşıtı nefret suçlarını artıracaktır." dedi.

Manchester Belediye Başkanı ve polis ile suçtan sorumlu yetkili Tony Llyod tatbikata katılanların 'Allahü Ekber' diye bağırmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Polis de saldırıyı mümkün olduğu kadar 'gerçekçi' yapmak istediklerini belirtip "fakat sahte saldırı sonrası dini söylemlerde bulunmak kesinlikle kabul edilemez. Sebep olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." açıklaması yaptı.

 

Yorumlar