İngiltere'de mültecilere 'Hristiyanlık' testi

İngiltere, ülkeye kabul edilecek mülteciler arasında Hristiyan olanlara öncelik verdiği, bazı mültecileri testlere tabi tutuyor. 

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de mültecilere 'Hristiyanlık' testi
Batı ülkelerinin İslam ülkelerindeki işgalleri ve iç savaşlar nedeniyle ülkelerinden göç eden mültecilere Avrupa kapılarında her geçen yeni bir utanç yaşatılıyor. Mültecileri kabul etmek istemeyen ülkelerin öne sürdükleri gerekçeler ve mültecilere yönelttiği testler tartışılmaya devam ediyor. Son olarak İngiltere'de mültecilere Hristiyan olup olmadıkları, 'Hristiyanım' diyenlere ise İncil'den sorular sormaya başlandı. 

Avrupa Birliği ülkelerinin Hristiyanlara öncelik verdiğini bilen birçok mülteci, kabul edilmek için Hristiyan olduğunu söylüyor. Bazıları sonradan din değiştirdiğini ve Hristiyanlığa geçtiğini belirtiyor. Ancak bu da onların kabul edilmelerine yetmiyor. Çünkü Hristiyan olduğunu söyleyenlere İncil'den sorular soruluyor. Bazı mültecilere 'On Emir'i say' şeklinde sorular yöneltilirken; bazılarına da 'En son okuğun incilin kapak rengi nasıldı?' şeklinde sorular soruluyor. 

Avrupa Birliği ülkelerinin Asya ve Afrika ülkelerinden giden mülteciler arasında Hristiyanlara öncelik tanıma konusu tartışma konusu olmaya devam ediyor. Irak ve Suriye'deki savaşlarda zor durumda bulunan milyonlar Müslüman'ı görmezden gelen Avrupa ülkeleri, şu ana kadar çok az sayıda mülteci aldı. Alınanların da tamamına yakını Hristiyanlardan oluşuyor. Avrupa'nın bu iki yüzlülüğü birçok kuruluş tarafından dile getirildiği halde geri adım atılmıyor. 


 

Yorumlar