İngilizler yeni bir referandum için meydanlara indi

Londra'da onbinlerce kişi meydanlara inerek AB ile ilgili yeni bir referandum yapılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
İngilizler yeni bir referandum için meydanlara indi
Referandumla Avrupa Birliği’nden çıkma kararı alan İngiltere’de, başkent Londra bugün AB’de kalma yanlılarının ikinci referandum talep eden eylemine şahit oldu. Avrupa Birliği ve İngiltere bayrakları taşıyan binlerce kişi, Londra sokaklarında yürüyüp karara tepki gösterdi.

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu gözlemlenen kalabalık, görevi bırakma kararı alan Başbakan David Cameron aleyhinde sloganlar da attı. 'We love EU' (AB'yi seviyoruz) sloganının yanı sıra, 'Bregret' (Pişmanlık) ve 'Breverse' (Geri al) sloganları da döviz ve pankartlarda yer buldu.

Yürüyüşü organize eden sivil toplum örgütleri, yaklaşık 40 bin kişinin katıldığını açıkladı. Londra polisi sayı belirtmedi. Eylemciler, yüzde 52 oyla alınan Birlik’ten ayrılma kararının ülke geleceğini tehlikeye attığını belirterek ikinci referandum isteklerini yineledi.
 
Birlikten ayrılmayı destekleyenlerin başlıca gerekçeleri, Avrupa Birliği’nin göçmen politikası ve İngiltere’nin AB’ye diğer ülkelerden fazla maddi katkı yapıp karşılığında bir şey alamadığı iddiasıydı.

Anket sonuçlarına göre birlikten ayrılma kararını destekleyenlerin çoğunlukla yaşlılar olması da, böylesi kritik bir kararın gençler adına eski kuşak tarafından alınamayacağı tepkilerini getirdi.

İSKOÇYA KALMAK İSTİYOR

Çoğunlukla AB’de kalma yönünde oy kullanan İskoçya da benzer bir tepki dile getirerek Britanya’dan ayrılıp AB’ye başvurma kararını tartışmaya başladı. Kuzey İrlanda da AB’de kalma isteğini ortaya koyarken, Galler çoğunlukla AB’den ayrılma yönünde oy kullandı.

Yorumlar