İngilizler Hristiyanlığı terk ediyor, İslam ise yükselişte

İngiltere'de son yıllarda özellikle Hristiyan kökenli nüfusta "inançsızlık"a yönelik büyük bir artış gösteriyor. Ülkedeki Hrisityan nüfus oranı her geçen düşerken inançsızların sayısı ise artıyor. Ülkede İslam dini de büyük bir yükseliş içinde.

Google Haberlere Abone ol
İngilizler Hristiyanlığı terk ediyor, İslam ise yükselişte

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İngiltere'nin dini yapısında son yıllarda büyük oranda değişimler yaşanıyor. Ülke tarihinde hiç olmadığı kadar Hristiyan nüfusta düşüş yaşanıyor. Hristiyan kökenlilerin çoğunluğu bugün artık herhangi bir dine inanmıyor. Ülkedeki Hristiyan nüfusunun düşüş hızına ters orantılı olarak Müslüman nüfus ise giderek artıyor. 

Tiwckenhanm'daik St Mary's Üniversitesi Din Sosyolojisi ve Teoloji Profesörü Stephen Bullivant tarafından gerçekleştirilen İngiliz Sosyal Davranışlar anketi sonrası hazırlanan raporda çarpıcı detaylar yer aldı. 

Birleşik Krallığı'n İngiltere, İskoçya ve Galler bölgelerinde yapılan araştırmalarda nüfusun inanç haritası çıkarıldı. Buna göre, eskiden çoğunluğunun Hristiyan inancına sahip insanların oluşturduğu ülkenin yüzde 50'lik bir kısmı şimdi neredeyse hiçbir dine inanmıyor. Ülkenin diğer yüzde 50'lilik kısmında ise Hristiyan, Müslüman ve Hindular yer alıyor. 

Buna göre, ülkenin yüzde 50'si inançsız, yüzde 17'i Anglikan, yüzde 8'i Katolik, yüzde 17 ise Hristiyanlığın diğer kollarına bağlı cemaatlerden oluşurken geri kalan yüzde 8'i ise Müslüman ve Hindulardan oluşuyor. 

Araştırmaya göre, 1983 ile 2015 yılları arasında kendini Hristiyan olarak tanımlayanların oranı yüzde 55'ten yüzde 43'e düşmüş durumda. Bu oran Müslüman ve Hindular arasında ise ters orantılı olarak dört kat artış göstermiş durumda. 

Aynı raporda hiçbir dine inanmayanların genellikle genç ve beyaz erkeklerden oluştuğunu gösterdi. Ve en çok da Anglikan inancına sahip olanların dinsizleştiği görülüyor. 

İnançsız nüfusun en çok yoğunlaştığı bölgeler ise İngiltere'nin güneydoğusu, Galler ve İskoçya olarak ortaya çıktı. 

Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'da dini aidiyet azalıyor olsa da, dünyanın diğer bölgelerinde önemli bir büyüme var. İslam'ın 2075 yılında dünyanın en büyük dini haline gelmesi bekleniyor ve Hıristiyanlık ise yapılan misyonerlik faaliyetleri nedeniyle Sahra altı Afrika, Latin Amerika ve Çin'de yükseliyor. 

Yorumlar

zeki İngiliz gel ne olursan gel burası kurtuluş yolu gelenlere mübarek olsun