İngilizler basın özgürlüğü demedi, gazeteciyi işten attı

Türkiye'deki darbe sevici, terör örgüt üyesi, terör eylemlerini meşru gösteren gazetecilere "basın özgürlüğü" bahanesiyle sahip çıkan Avrupa'da işler başka şekilde işliyor. İngiltere'de Donald Trump için "Başkana suikastin zamanı geldi" mesajı paylaşan gazeteci işinden oldu

Google Haberlere Abone ol
İngilizler basın özgürlüğü demedi, gazeteciyi işten attı
Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'deki, katlimlarla sonuçlanan, Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunulan darbeye destek veren gazeteciler için "basın özgürlüğü" bahanesiyle sahip çıkan Avrupalı ülkeler bir kez daha iki yüzlülüklerini ortaya koydu. İngiltere'de bir gazetecinin Donald Trump için attığı mesaj, işine mal oldu. Benzer vaka Türkiye'de yaşansaydı bir kez daha Türk hükümetinin basın özgürlüğünü kısıtladığı eleştirileri gelecekti. 

The Guardian'da görevli bir editör, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD başkanlığına seçilen Trump'a suikast çağrısında bulundu. İngiliz yayın organı The Guardian'da editör olarak görev yapan Monisha Rajesh, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump'a yönelik suikast çağrısı yaptı.

Rajesh, paylaşımında "Başkana suikastin zamanı geldi" ifadelerini kullandı. Tepkiler üzerine Twitter ve Facebook hesabını silen Rajesh'in, The Guardian'daki işine son verildiği öğrenildi.

Yorumlar