İncirlik krizi büyüyor, Almanya'dan açıklama geldi

Almanya, İncirlik'teki askerlerin ziyaretine gelen Alman vekillere izin verilmemesi üzerine yeni bir üs arayışına başladı.

Google Haberlere Abone ol
İncirlik krizi büyüyor, Almanya'dan açıklama geldi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Almanya, Adana'daki İncirlik Üssü'nde bulunan askerlerini başka bir ülkeye taşımaya hazırlanıyor. Türkiye'nin Alman milletvekillerine izin vermemesi üzerine Almanya bu adımı atmak zorunda kaldı. 

Türkiye, Almanya'nın İncirlik Üssü'nde bulunan askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman milletvekillerine, "Gerekli prosedürleri yerine getirmedikleri" gerekçesiyle izin vermemesi krize neden oldu. Konunun Alman basınında yer almasından sonra Alman hükümetinden bir açıklama geldi. 

Açıklamada, Almanya'nın İncirlik'in alternatifi olabilecek bir yer baktığı, bunun için Ürdün ile konuşulabileceği belirtildi. 

Diplomatik kaynaklar, Alman milletvekillerinin İncirlik'teki askeri üsse ziyaret talebinin "bu süreçte uygun görülmediğini" ifade etti.

Alman basınında, Türkiye’nin İncirlik’teki askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman milletvekillerine izin verilmediği yönünde haberler yer almıştı.

Yorumlar