Hollande, Clinton'a tebrik metnini bile hazırlamış

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Clinton'un kazanacağını düşünerek tebrik metnini bile hazırlatmış

Google Haberlere Abone ol
Hollande, Clinton'a tebrik metnini bile hazırlamış
Sonhaberler / Haber Merkezi

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'a gönderdiği tebrik mesajını akşam saatlerinde kamuoyu ile paylaştı.

Tebrik mesajında ihtiyatlı bir dil kullandığı gözlenen Hollande, ABD'nin Fransa için her şeyden önce önemli bir müttefik olduğunu vurguladı.

Hollande tebrik mesajında, “Barış, terörle mücadele, Ortadoğu'da durum, ekonomik ilişkiler, gezegenin korunması en önemli sorunlar. Ben bütün bu konularda paylaştığımız değer ve çıkarlar çerçevesinde en kısa zamanda fikir teatisinde bulunmayı arzu ediyorum. İki halkın dostluğu ve bizim ortak tarihimiz de bize bu konuda yardımcı olacak." ifadesini kullandı. Hollande, iki ülkenin, dünyadaki kargaşa ve düzensizliklerin yarattığı endişelere karşı çözümler üretilmesi konusunda da hassas olması gerektiğinin altını çizdi.

Bu arada RTL televizyon kanalı, Hollande'ın danışmanlarının Hillary Clinton'ın kesin seçimi kazanacağı düşüncesi ile önceden bir taslak mektup hazırladığını, Trump için hazırlanan tebrik mesajının ise sonradan kaleme alındığına dikkati çekti.

Hollande, bugün haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump sonrası "belirsiz" bir döneme girileceğini söylemişti. Konuşmasına Trump'ı elde ettiği zaferden dolayı tebrik ederek başlayan Hollande, "Artık yeni bir belirsizlik döneminin başlangıcı." demişti. Hollande, Trump'ın seçilmesinin, başta Ortadoğu ve ekonomik ilişkiler olmak üzere birçok alanda birtakım endişelere neden olduğuna işaret etmişti.

Yorumlar