Hollanda'daki cami saldırısında sukünet çağrısı

Caminin bağlı olduğu Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik’ten sükunet çağrısı geldi

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'daki cami saldırısında sukünet çağrısı
Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, kendilerine bağlı Dordrecht kentindeki Ayasofya Camisi’ne yönelik dün gece bir grup tarafından düzenlenen saldırının provokasyon amaçlı olduğunu belirterek herkesi sükunete davet etti.

Olayla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Gedik, saldırıda hafif yaralanan iki kişinin durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Saldırının dün gece iftardan hemen önce yaşandığına işaret eden Gedik, şöyle konuştu:
“Arkadaşlarımız camide verilecek iftarla ilgili hazırlık yaparken arabalarla gelen yaklaşık 30 kişilik grup camiye giriyor. İlk önce bunların iftara gelen mülteciler olduğu sanılıyor ama daha sonra bu grup etrafa saldırmaya başlıyor. Saldırganlar terör örgütü PKK taraftarı olduklarını söylüyor arkadaşlarımıza. Arkadaşlarımız karşılık vererek bu grubu püskürtüyor, bu arada iki kişi hafif şekilde yaralanıyor. Birisi silahın dipçiğiyle yaralanmış.”

Saldırıda caminin camları, masa ve sandalyelerin kırıldığını anlatan Gedik, haber verdikleri polisin olay yerine gelerek inceleme yaptığını kaydetti.

Dordrecht Belediye Başkan Yardımcısının da camiye geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu belirten Gedik, “Olay anına ilişkin kamera görüntüleri var, onları savcılığa teslim ettik. Bu saldırı ilk etapta bize yönelik ama kentteki tüm Türkler tedirgin aslında. Provokasyon amaçlı bu saldırı karşısında herkesi sükunetle hareket etmeye çağırıyoruz. Savcılık soruşturması sonunda her şey ortaya çıkacaktır.” dedi.

Yorumlar