HDP'liler 'soykırım tasarısı' kutlamasında

Ermeni iddialarıyla ilgili tasarının Alman meclisinde kabul edilmesini kutlayan Ermeniler arasında HDP'liler de yer aldı

Google Haberlere Abone ol
HDP'liler 'soykırım tasarısı' kutlamasında
Almanya Federal Meclisi'nde bugün kabul edilen Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı ülkedeki Ermenilerin yanısıra HDP'lileri de sevindirdi. Tasarının kabul edildiği saatlerde meclis dışında gösteri yapan Ermeni diyasporasından bir grup sevinç çığlıkları atarak kutlama yapıyordu. Grup içindeki HDP bayraklı kişiler de dikkat çekti. HDP bayraklarını taşıyan iki-üç kişi grupla birlikte sevinç gösterisi yaparak halaylar çekiyor. 



HDP'nin Ermeni soykırım tasarısına karşı tavrının 'evet' yönünde olduğu daha önceki açıklamalardan biliniyordu. TBMM'de grubu bulunan partilerin Almanya'ya karşı kaleme aldığı bildiriye HDP imza atmamıştı. HDP'li milletvekilleri her açıkmalamasında, Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini savunarak, Ermeni tezlerini dillendiriyordu. 



Son olarak bugün de TBMM'de yapılan tartışmalarda HDP Grub Başkanvekili İdris Baluken, Almanya'ya karşı kınama bildirisi hazırlayan AK Parti ve MHP'lilere karşı çıkarak, Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini bir kez daha dillendirdi. 



 

Yorumlar