Fransız ırkçılar başörtülü anneleri okula sokmadı

Fransa'da başörtülü iki anne, çocuklarını okula bırakmak için gittikleri okulda ırkçıların saldırısına maruz kaldı

Google Haberlere Abone ol
Fransız ırkçılar başörtülü anneleri okula sokmadı
Fransa’nın Akdeniz’deki adası Korsika’da Pazartesi sabahı, başörtüsü taktığı için iki anne Bonifacio şehrinde veliler tarafından çocuklarını okula bırakmaları engellendi. Jandarma ve belediye olaya müdahale etmek zorunda kaldı.

Pazartesi sabahı, Korsika’nın güneyindeki Bonifacio şehrinde ilkokula giden çocuklarını okula bırakmak için onlara eşlik eden iki başörtülü velinin, diğer veliler tarafından okul girişinde yolları kesilerek okula girmeleri engellendi. Jandarmanın müdahale ettiği olay sonrası başörtülü kadınlar çocuklarını ancak okula bırakabildi.

Bonifacio Belediye Başkanı Jean-Charles Orsucci, olayı bir ‘kaza’ olarak nitelendirdi ve başörtülü kadınları okula sokmayan velilerin bunu güvenlik amacıyla yaptıklarını savundu. Belediye Başkanı velilerin kendilerini güvenlik görevlisi yerine koymalarının kabul edilemez olduğunu, Fransa’da yasaların çok açık olduğunu belirterek, “Çocukları başörtüsü takmadığı sürece başörtülü annelerin çocuklarına okula giderken refakat etmeleri yasal bir haktır.” dedi.

Belediye Başkanı, “sadece iki başörtülü kadını” hedef alan velilerin ırkçı olmadığını da iddia etti.
Fransız medyasında geniş yankı uyandıran habere göre başörtülü kadınların okula girmesini engelleyen iki veli hakkında güvenlik güçleri yasal işlemde bulunmadı, adli soruşturma açılmadı. Okula girmeleri engellenen başörtülü kadınların da olaydan şikâyetçi olmadığı iddia edildi.
Korsika'nın Sisco köyü yakınlarındaki bir sahilde Kuzey Afrika asıllı aileler ve kasabanın gençleri arasında sahilde kavga çıkmış ve beş kişi yaralanmıştı. Kavgadan sonra Belediye Başkanı tesettür mayoyu yasaklamıştı.

Yorumlar