Fransa, Suriye'de ateşkes kararından memnun

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, anlaşmayı memnunla karşıladı

Google Haberlere Abone ol
Fransa, Suriye'de ateşkes kararından memnun
Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Suriye’de ateşkes konusunda ABD ile Rusya arasında varılan anlaşmayı memnunlukla karşıladığını açıkladı.

Ayrault bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye’de ateşkes sağlanması için ABD ve Rusya arasında varılan anlaşmayı selamlıyorum. Bundan sonra en önemlisi, Suriye rejimi ve destekçileri tarafından anlaşmaya tam uyulması ve saygı gösterilmesi" ifadesini kullandı.

Suriye’de sivillere yönelik saldırıların ve hava saldırılarının derhal durması çağrısını yineleyen Fransız bakan, Halep’te kuşatma altındaki sivil halka, insani yardımın ayırım gözetmeden ulaştırılmasının gerektiği uyarısında bulundu.

Ayrault, "Sadece bu koşulların yerine getirilmesi halinde, söz konusu anlaşma, sorunun siyasi çözümü için bir olanak sağlayabilir." dedi.

Suriye’de ılımlı muhalefetin de çözüm konusundaki uzlaşma yolundaki tavrını takdir ettiklerini kaydeden Fransız bakan, ülkesinin, BM Güvenlik Konseyi’nde, Suriye rejimi ve DAEŞ tarafından son raporlarda da teyit edildiği gibi kimyasal silah kullanımının kınanması ve yasaklanması için elinden gelen çabayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.
 

Yorumlar